Aamulla töihin ja iltapäivällä kotiin – uusi bussivuoro helpottaa työmatkaliikennetta Seinäjoen ja Vaasan välillä

Seinäjoen ja Vaasan välisellä työssäkäyntialueella muutaman viikon liikennöinyt bussi korvaa lakkautetun junavuoron.

joukkoliikenne
Näkymä bussista eteenpäin.
Bussilla ehtii noin kahdeksaksi Seinäjoelta Vaasaan. Paluuvuoro starttaa Vaasasta kello 16 jälkeen.Jarkko Heikkinen / Yle

Kun VR joulukuun 2019 puolivälissä lopetti työmatkalaisten käyttämän junavuoron Seinäjoelta Vaasaan, Etelä-Pohjanmaan ELY-keskuksessa päätettiin toimia.

Seinäjoen ja Vaasan väliseen työmatkaliikenteeseen järjestettiin bussivuoro, jolla pääsee aamulla Vaasaan töihin ja iltapäivällä takaisin kotiin.

Bussi pysähtyy matkalla neljässä kohtaa eli Ylistarossa, Isossakyrössä, Tervajoella ja Laihialla. Vaasan kaupunkialueella pysäkkejä on neljä.

– Vaikuttaa siltä, että tämä vuoro on osunut työmatkaliikenteeseen, sanoo joukkoliikennevastaava Miika Hautala Etelä-Pohjanmaan ELY-keskuksesta.

Hautalan mukaan vuoro palvelee kaikkia matkustajia. Muutaman viikon toiminta-aikana matkustajia on tullut eniten Seinäjoen matkakeskuksen lähtöpysäkiltä, mutta myös muilta pysäkeiltä.

Aamuisin bussissa on ollut kymmenkunta matkustajaa, iltapäivällä vähemmän.

Hautala käyttää bussia itsekin. Hän arvostaa sitä, että joukkoliikennevälineessä matkustaessa ei tarvitse kiinnittää ajamiseen huomiota, vaan voi hoitaa tarpeen mukaan töitä tai muita omia asioitaan.

– Tämä on myös ilmastoteko, sillä bussi käyttää vain uusiutuvaa polttoainetta. Pääsemme hyvin pieneen hiilijalanjälkeen, Hautala sanoo.