1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Syyrian sisällissota

Idlibissä rajuja taisteluita – kymmeniä Syyrian sotilaita kuollut kapinallishyökkäyksissä

Kapinallliset ovat hyökänneet myös Aleppossa ensi kertaa sen jälkeen kun hallituksen joukot saivat kaupungin haltuunsa.

Syyrian hallituksen ilmaisku Khan al-Assalissa, Aleppon maakunnassa 22. tammikuuta. Kuva: Omar Haj Kadour / AFP

Venäjän puolustusministeriö kertoo, että jopa 40 Syyrian hallituksen sotilasta on kuollut kapinallisten hyökkäyksissä Idlibin maakunnassa. Lisäksi noin 80 on haavoittunut.

Hyökkäyksiä on tehty useita eri paikoissa torstaiaamuna. Ainakin yhdessä hyökkäyksessä kapinallistaistelijat saivat haltuunsa kaksi kylää, sanoi Venäjän puolustusministeriö.

Syyrian uutistoimisto Sana puolestaan kertoi, että kapinalliset käyttivät autopommeja ja raskaita tuliaseita hyökätessään armeijan tukikohtiin. Taistelut olivat yhä käynnissä torstaina aamupäivällä, uutistoimisto jatkoi.

Idlib on Syyrian kapinallistaistelijoiden viimeinen tukikohta. Sekä Venäjä että Syyria ovat pommittaneet aluetta rajusti viime aikoina.

Kapinallliset ovat hyökänneet keskiviikkona myös Aleppossa ensi kertaa sen jälkeen kun hallituksen joukot saivat kaupungin haltuunsa joulukuussa 2016. Asiasta kertoi niin ikään Venäjän puolustusministeriön alainen osasto torstaina.

Noin 50 raskaasti aseistautunutta taistelijaa hyökkäsi kaupungin itäpuolelle. Seitsemän kapinallista ja kaksi hallituksen sotilasta kuoli taisteluissa, lausunnossa sanottiin.

Aiheesta aiemmin:

Kymmeniä kuoli ilmaiskuissa ja taisteluissa Syyrian viimeisellä kapinallisalueella

Syyrian sisällissodassa kuollut jo liki 400 000 ihmistä, kertoo järjestö