Hyppää sisältöön

Suositun BMW-mallin turvatyynyissä räjähdysvaara – noin 3 000:ta omistajaa pyydetään tarkistuttamaan autonsa

Turvatyynyn lauetessa kaasunkehitin voi räjähtää ja ulos sinkoutuvat metallikappaleet aiheuttaa hengenvaaran, kertoo BMW asiakkailleen lähettämässä kirjeessä.

Takaisinkutsu koskee BMW:n 3-sarjan 20 vuotta vanhaa mallia. Kuva: Hannu Liivaar / AOP

BMW Group Suomi pyytää asiakkailleen lähettämässään kirjeessä noin 3 000:ta BMW:n 3-sarjan autonomistajaa tarkistuttamaan auton turvatyynyn toimivuuden.

Asia koskee 20 vuotta vanhan 3-sarjan E46-mallin ajoneuvoja, kertoo yhtiön viestintävastaava Jaana Palomäki. BMW:n mukaan ongelma liittyy tiettyyn tuotantosarjaan.

Yhtiö kertoo asiakkailleen lähettämässä kirjeessä, että kuljettajan puolen turvatyynyissä saattaa ajan mittaan kehittyä vuoto kaasunkehittimeen. Jos auto törmää johonkin niin, että turvatyynyt laukeavat, voi tällöin kaasunkehittimeen muodostua liian suuri paine ja sen seurauksena kaasunkehitin räjähtää. Ulos sinkoutuvat metallikappaleet voivat aiheuttaa tällöin hengenvaaran, kerrotaan kirjeessä.

Yhtiö pyytää kirjeen saaneita autonomistajia tarkistuttamaan autonsa mahdollisimman nopeasti BMW:n huoltokorjaamolla. Jos turvatyyny paljastuu vialliseksi, sen vaihtoa pitää odotella syksyyn, koska varaosia vasta valmistetaan.

Lue myös:

.
.