Perussuomalaisten Halla-aho Niikon tapauksesta: En ole vielä nähnyt konkreettisia syytöksiä

Suomen Kuvalehti on uutisoinut viime viikkoina useista kansanedustaja Mika Niikon (ps.) sidonnaisuuksiin liittyvistä epäselvyyksistä.

Perussuomalaiset
Jussi Halla-aho
Perussuomalaisten puheenjohtaja Jussi Halla-aho (ps.) sanoo, että puolue aikoo katsoa "erittäin tarkkaan", mistä Niikon tapauksessa on kyse.Heikki Saukkomaa / Lehtikuva

Perussuomalaisten puheenjohtaja Jussi Halla-aho sanoo Ylelle, ettei ole vielä nähnyt sellaisia Mika Niikkoon (ps.) kohdistuvia syytöksiä, jotka antaisivat aihetta "tehdä johtopäätöksiä" puolueen sisällä.

Suomen Kuvalehti on viime viikkoina uutisoinut useista kansanedustaja Niikon sidonnaisuuksiin liittyvistä epäselvyyksistä.

Maanantaina lehti kertoi, että Niikko jätti ilmoittamatta yhteytensä yritykseen, joka suunnitteli sähkötupakan maahantuontia. Samaan aikaan Niikko itse puolusti eduskunnassa pitämissään puheenvuoroissa sähkötupakointia.

Aiemmin lehti uutisoi, että Niikolla on tiedettyä syvempi kytkös kiinalaisyritykseen, jonka toimintaa hän on myös edistänyt poliitikon roolissaan.

– Tässä on enemmänkin epämääräistä vihjailua kuin jotain konkreettista näyttöä, Halla-aho sanoo.

– Niikko on antanut sekä Kiina-yhteyksiä että sidonnaisuuksiaan koskien selvitykset ja esittänyt selkeän aikajanan, milloin mitäkin on tapahtunut.

Niikko lähetti eilen tiedotusvälineille tiedotteen, jossa hän vastasi Suomen Kuvalehden uutisointiin.

Kokoomuksen puheenjohtaja Petteri Orpo sanoi eilen MTV:lle, ettei hänen näkemyksensä mukaan Niikko voi jatkaa ulkoasiainvaliokunnan puheenjohtajana, jos Suomen Kuvalehden esittämät väitteet pitävät paikkansa.

Halla-aho pitää lausuntoa yrityksenä "kerätä poliittisia irtopisteitä".

– Me emme lähde pomppimaan poliittisten kilpailijoiden mukaan. Katsomme erittäin tarkkaan, mistä tässä Niikon tapauksessa on kyse. Emme ole välinpitämättömiä silloin kun omat ovat kyseessä, mutta haluamme tutkia ennen hutkimista.

Lue myös:

SK: Perussuomalaisten Niikolla kytky sähkötupakkafirmaan – puhui eduskunnassa painokkaasti sähkötupakan puolesta

Niikko selvitti Kiina-kytköksiään valiokunnalle – Selvitystä vaatinut Virolainen on tyytyväinen vastauksiin

SK: Ulkoasianvaliokunnan puheenjohtaja salasi aiempia Kiina-bisneksiään – Eduskunnan pääsihteeri: Ei aiheuta toimia