1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. huumeet

Maastosta löytyi 8 kiloa amfetamiinia ja 40 000 ekstaasitablettia: Kahdelle miehelle vaaditaan kymmenen vuotta ehdotonta vankeutta

Pirkanmaalta paljastui taas uusi huumetapaus. Syyttäjän todisteiden perusteella tapaus linkittyy suureen huumerikosvyyhteen.

huumeet
Tampereen oikeustalo
Antti Eintola / Yle

Pirkanmaan käräjäoikeus käsittelee taas suurta huumejuttua. Kahdelle päätekijälle vaaditaan kymmenen vuotta ehdotonta vankeutta törkeistä huumerikoksista.

Kolmannelle syytetylle vaaditaan 2,5 vuoden ehdotonta vankeutta ja muille ehdollista tai päiväsakkoja.

Maastokätköstä Vihdistä löytyi syksyllä yli 8 kiloa amfetamiinia ja 40 860 kappaletta ekstaasitabletteja. Myöhemmin vielä poliisi takavarikoi kilon kokaiinia. Maastokätköstä huumeet tuotiin syyttäjän mukaan Tampereen seudulle.

Huumeista osa oli luovutettu esitutkinnan mukaan tuntemattomaksi jääneelle henkilölle Nokialla. Loput huumausaineet oli myyty Tampereen seudulla.

Toisen päätekijän syytetään pitäneen hallussa ja myyneen ainakin 120 grammaa kidemäistä MDMA:ta, noin 10 grammaa amfetamiinia, Xanor-tabletteja, Rivotril-tabletteja ja joitain grammoja marihuanaa.

Rikoksen kohteena on ollut erittäin vaarallinen huumausaine ja suuri määrä huumausainetta, sillä 120 grammaa kidemäistä MDMA:ta vastaa noin 720 ekstaasitablettia.

Toisen henkilön syytetään myyneen ja pitäneen hallussaan kolme kiloa kokaiinia, 12 kiloa amfetamiinia ja yli 50 000 kappaletta ekstaasitabletteja.

Syyttäjän todisteiden perusteella juttu linkittyy Suomessa poikkeuksellisen laajaan huumaus-, doping- ja lääkeaineiden salakuljetus- ja levitysvyyhtiin.

Päätekijöiksi epäiltyjä Cannonball-moottoripyöräjengin entistä johtajaa Janne Tranbergiä ja liikemies Niko Ranta-ahoa vastaan nostettiin syytteet jutussa. Niko Ranta-aho on tamperelaistaustainen.

Heidän epäillään johtaneen doping- ja huumausaineiden salakuljetusorganisaatiota Espanjasta.

Tällä viikolla kerrottiin, että juttukokonaisuudessa on saanut syytteen yhteensä 54 henkilöä.

Syyttäjän mukaan viitteitä yhteydestä vyyhdin ja Pirkanmaan tapauksen välillä on, mutta vastaajat eivät ole puhuneet toimeksiantajasta.

Korjaus 15.29 syytettyjen määrästä kerrottiin tällä, eikä viime viikolla.

Lue lisää:

Valtavassa huume- ja dopingaineiden salakuljetusvyyhdissä nostettiin syyte myös tapon yrityksestä

Valtavassa huume- ja dopingaineiden salakuljetusvyyhdissä nostettiin syytteet 53 epäillylle

Lue seuraavaksi