Ammattikorkeakoulun ja yliopiston englanninkieliset koulutukset kiinnostivat Lappeenrannassa – hakevien määrä kasvoi merkittävästi

Ensisijaisten hakijoiden määrä kasvoi 15 prosenttia vuoden takaisista luvuista.

korkeakoulut
Lappeenrannan teknillinen yliopisto.
Lappeenrannan–Lahden teknillisen yliopiston maisteriohjelmiin haki reilut 4 100 ihmistä. Kari Kosonen / Yle

LAB-ammattikorkeakoulun englanninkielisiin koulutuksiin hakevien määrä kasvoi merkittävästi. Lappeenrannassa ja Lahdessa toimivaan ammattikorkeakouluun haki yhteensä yli 2 600 ihmistä.

– Meille ensisijaisesti haluavien määrä kasvoi yli 15 prosenttia, kun määriä verrataan vuoden takaisiin Lahden ja Saimaan ammattikorkeakoulujen hakijamääriin, LABin koulutuksesta vastaava vararehtori Merja Heino kertoo.

Heino on hakijamääriin erittäin tyytyväinen.

– LAB lanseerattiin vasta marraskuussa ja silti hakijat ympäri maailmaa löysivät meille.

Erityisen suosittu oli International Business -koulutus, johon hakijoita oli yli 1000. Koulutus järjestetään sekä Lahdessa että Lappeenrannassa.

Tarjolla oli kaikkiaan yhdeksän hakukohdetta, neljältä eri alalta. Aloituspaikkoja oli yhteensä yli 200.

Kevään ensimmäinen yhteishaku päättyi keskiviikkona.

Myös LUT kiinnosti hakijoita

Lappeenrannan–Lahden teknilliseen yliopistoon haki myös ennätysmäärä ihmisiä. Maisteriohjelmiin tuli yhteensä reilut 4 100 hakemusta. Niistä lähes puolet oli englanninkielisiin koulutuksiin.

Kasvua viime vuoteen verrattuna oli suomenkielisissä ohjelmissa lähes kolme prosenttia ja englanninkielisissä ohjelmissa jopa 55 prosenttia.

Eniten hakemuksia jätettiin Pakistanista, Bangladeshista ja Intiasta ja kaikkiaan hakijoiden joukossa oli yli 80 kansallisuutta.