Pienen lapsensa murhasta epäillyn brittinaisen ja lapsen isän avioliitto päättyi reilua viikkoa ennen lapsen kuolemaa

Nainen haki viime vuoden lopulla lähestymiskieltoa miestä vastaan, mutta perui hakemuksen.

rikokset
Poliisin hihamerkki.
Poliisi on tiedottanut tapauksesta hyvin niukasti.Tiina Jutila / Yle

Lapsensa murhasta epäillyn 35-vuotiaan brittinaisen ja lapsen isän avioliitto päättyi reilua viikkoa ennen lapsen kuolemaa. Käräjäoikeuden päätöksen mukaan avioeroa oli haettu viime vuoden toukokuussa ja se astui voimaan tässä kuussa.

Avioeron yhteydessä pari sopi yhteishuoltajuudesta ja siitä, että kaksivuotias lapsi asuu isänsä luona. Käräjäoikeuden päätöksen mukaan lapsi sai tavata äitiään joka viikko sunnuntaista tiistaihin.

Oikeuden päätöksessä kerrotaan, että nainen on ammatiltaan englannin kielen opettaja. Perhe on muuttanut Suomeen viime vuoden tammikuussa. Sitä ennen he ovat asuneet Kanadassa, Britanniassa ja Kiinassa. Suomessa he ovat asuneet aiemmin vuosina 2013–2016.

Oikeuden asiakirjojen mukaan nainen haki viime vuoden lopulla lähestymiskieltoa itsensä ja lapsen suojaksi. Kieltoa haettiin lapsen isää vastaan.

Lähestymiskieltohakemus on tullut vireille lokakuussa. Oikeuden mukaan nainen perui hakemuksen joulukuussa. Asiakirjasta ei selviä syytä kiellon hakemiselle tai sen perumiselle.

Nainen tunnusti teon

Poliisi kertoi keskiviikkona, että naisen epäillään murhanneen lapsensa viime sunnuntaina Espoon Suurpellossa. Poliisin mukaan sekä äiti että lapsi ovat Britannian kansalaisia.

Nainen on tunnustanut teon. Hänet vangittiin keskiviikkona Länsi-Uudenmaan käräjäoikeudessa.

STT ei ole tavoittanut poliisin tutkinnanjohtajaa kommentoimaan tapausta. Poliisi sanoi eilen tiedotteessaan, että se ei välttämättä tiedota tapauksesta enää lainkaan.

– Esitutkintamateriaalin julkisuutta rajoittavan lainsäädännön vuoksi emme voi antaa asiasta tämän tarkempia tietoja tässä vaiheessa ja tuskin myöhemminkään, sanoi tiedotteessa tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Ilmari Hallamaa.