Lasse Lehtinen Haluatko miljonääriksi -juontopestistään: Kukaan muu ei suostunut

Lasse Lehtinen nähdään tv:ssä parhaillaan Maaseudulta maailmalle -sarjassa. Moni muistaa hänet myös tv:n visailuohjelman juontajana.

Lasse Lehtinen
Lasse Lehtinen sai kaksi tuntia aikaa sanoittaa Frederikin uusi kappale - "Kaikki kliseet piti käyttää"
Lasse Lehtinen sai kaksi tuntia aikaa sanoittaa Frederikin uusi kappale - "Kaikki kliseet piti käyttää"

Tänään 73 vuotta täyttänyt toimittaja, kirjailija Lasse Lehtinen on ehtinyt moneen. Riippuen siitä, mihin sukupolveen kuuluu, muistot Lehtisestä voivat liittyä eduskuntaan, europarlamenttiin tai vaikka vuosiin tv:n visailuohjelman juontajana.

Lehtinen muisteli Puoli seitsemän -ohjelmassa sitä, miten yksi maailman tunnetuimmista tv:n visailuohjelmista tuli Suomeen. Lehtinen oli televisiokanava Nelosen delegaation kanssa Lontoossa tutustumassa ohjelman formaattiin.

– Vastassa oli kolme kaveria, jotka olivat viisi vuotta yrittäneet myydä konseptia eri kanaville. He olivat kaikki akateemisesti koulutettuja, kaksi Oxfordin käynyttä ja kolmas Cambridgen. He kertoivat, että formaatti perustuu kreikkalaiselle draamalle, Lehtinen muistelee ja avaa käsikirjoitusta:

– Eli ensin esitellään henkilöt ja kaikki näyttää sujuvan mukavasti. Tässä ohjelmassa tilannetta kuvaa alun helpot kysymykset. Sitten, kuten kreikkalaisessa draamassa, tulee yllättäviä vaikeuksia ja pyydetään avuksi jumalia, jotka ohjelmassa ovat kolme oljenkortta. Jumalat ovat joko fiksuja tai ystävällisiä, ilkeitä tai tyhmiä, ja niinhän se on, että koskaan ei tiedä, mikä oljenkorsi auttaa, Lehtinen jatkaa.

Ja lopuksi kilpailija nousee jumalaksi jumalten joukkoon eli tienaa miljoonan tai jatkaa maallista matkaa.

Ohjelmaformaatti vakuutti porukan, ja se tuotiin Suomeen, mutta sitten oltiin yllättävän ongelman edessä.

– Ohjelmaan haettiin siis ihan oikeaa juontajaa ja kysyttiin monelta suomalaiselta tv-kasvolta, mutta kaikki sanoivat, että he eivät lähde tuollaiseen.

Niinpä kanavan väki kääntyi Lehtisen puoleen.

– Sanoivat, että rupea sinä siihen, ja kuten sanottua, olin silloin mukana Neloskanavan alkuvaiheessa. Tämä oli myös halvin ratkaisu.

Lasse Lehtisen koko haastattelu Yle Areenassa