Hyppää sisältöön

Suden metsästyksen edellytykset selvitetään perusteellisesti

Pohjois-Karjalassa on käyty viime ajat erittäin vilkasta julkista keskustelua susikannoista ja suden metsästyksestä.

Maa- ja metsätalousministeriön tavoitteena on tuottaa esitys suden kannanhoidollisen metsästyksen järjestämisestä. Kuvituskuva. Kuva: Pasi Takkunen / Yle

Suden kannanhoidollisen metsästyksen edellytykset ja tavoitteet selvitetään perusteellisesti vuoden 2020 aikana.

Työhön on perustettu kaksi laaja-alaista työryhmää. Tavoitteena on tuottaa esitys suden kannanhoidollisen metsästyksen järjestämisestä.

Työryhmissä on jäseniä maa- ja metsätalous- ja ympäristöministeriön lisäksi muun muassa luonnonsuojeluliitosta, metsästäjäliitosta, riistakeskuksesta, Metsähallituksesta, MTK:sta ja alueellisista riistaneuvostoista

Taustalla on susikannan hoitosuunnitelma ja EU-tuomioistuimen maamme sudenmetsästyksestä antama ennakkoratkaisu. Siinä todetaan, että jos jahtia aiotaan jatkaa, se vaatii vahvoja näyttöjä siitä, että kannanhoidollisella metsästyksellä voidaan ehkäistä laittomuuksia.

EU-tuomioistuin otti kantaa suden kannanhoidolliseen metsästykseen tapauksessa, joka sai alkunsa siitä, kun Luonto-Liitto ja Luonnonsuojeluyhdistys Tapiola valittivat jokunen vuosi sitten Riistakeskuksen myöntämistä poikkeusluvista.

Pohjois-Karjalassa on käyty viime ajat erittäin vilkasta julkista keskustelua susikannoista ja suden metsästyksestä.

.
.