"Jotkut nykylapset on aika rumia käytökseltään" – Lehtikankaan koulu palauttaa jälki-istunnot käyttöön

Huonon käytöksen ensisijainen seuraus on yhä kasvatuskeskustelu.

jälki-istunto
Lehtikankaan koulu Kajaani
Lehtikankaan koulun henkilökunta pyysi jälki-istunnon palauttamista. Arkistokuva. Timo Sihvonen / Yle

Kajaanin kouluissa kasvatuskeskustelu on käytännössä syrjäyttänyt jälki-istunnot. Mutta Lehtikankaan koulu ottaa jälki-istunnon nyt uudestaan käyttöön, kolmen vuoden tauon jälkeen.

Rehtori Arto Koskivirta kertoo, että jälki-istunto palautetaan käytännöksi henkilökunnan toiveesta, sillä rauhattomuus Lehtikankaan koululla on lisääntynyt.

– Jotkut nykylapset on aika rumia käytökseltään, puheissaan ja sitten siinä, että ne ei usko aikuista. On katsottu, että se on sitä törkeää käyttäytymistä ja siihen halutaan puuttua, Koskivirta sanoo.

Huonon käytöksen ensisijainen seuraus on yhä kasvatuskeskustelu. Jälki-istunto on vain yksi keino pitää yllä koulun järjestystä.

– Tämmöinen koulu on pienoisyhteiskunta, jossa tapahtuu monenlaista. Jälki-istunto on yksi keino hallita sitä, että käyttäydytään kunnolla, otetaan toiset huomioon eikä kiusata.

Jälki-istunto ei myöskään enää ole vanhanaikainen rangaistus, jossa istutaan hiljaa. Koskivirran mukaan jälki-istunnossa voi tehdä tehtäviä ja keskustella opettajan kanssa.

Ensimmäinen Lehtikankaan koulun jälki-istunto järjestetään helmikuun alkupuolella, maanantaina koulupäivän jälkeen.

Haluatko tietää, mitä kotiseudullasi tapahtuu? Tilaa Läheltä-niminen uutiskirjeemme sähköpostiisi (siirryt toiseen palveluun).

Onhan sinulla jo puhelimessasi Ylen Uutisvahti? Lataa se tästä! (siirryt toiseen palveluun)