1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. ilotulitukset

Kiinalaista uuttavuotta juhlitaan Helsingissä ilman pauketta – ilotulitteet korvataan ensimmäistä kertaa tulinäytöksellä

Kansalaistorin tapahtumassa on panostettu ilotulituksen sijasta tänä vuonna enemmän muuhun ohjelmaan.

ilotulitukset
Tanssijoista lavalla Helsingissä kiinalaisen uudenvuoden juhlissa 2019
Tanssijoista lavalla Helsingissä kiinalaisen uudenvuoden juhlissa 2019Mikael Rantalainen / Helsingin tapahtumasäätiö

Helsingissä perjantaina vietettävässä kiinalaisen uudenvuoden tapahtumassa ei ensimmäistä kertaa järjestetä lainkaan suurta ilotulitusta.

Tapahtumassa nähdään ainoastaan konserteista tuttu pienimuotoinen pyrotekninen show kello 18, kun vuosi Kiinan pääkaupungissa vaihtuu.

Helsingin ja Pekingin kaupunkien yhteistyönä toteutettavassa juhlassa Kansalaistorilla on panostettu ilotulituksen sijasta tänä vuonna enemmän muuhun ohjelmaan.

– Toisaalta taustalla on myös ekologiset syyt, että halutaan kokeilla vaihtoehtoja perinteiselle ilotulitukselle. Siitä on keskusteltu paljon, onko ilotulitukset kannatettavia vai ei ja onko niillä vaikutuksia esimerkiksi ympäristöön. Päätettiin kokeilla tällaista ratkaisua tällä kertaa, sanoo Helsingin tapahtumasäätiöstä viestintäpäällikkö Laura Gottleben.

Juhlassa nähdään muun muassa tanssivia lohikäärmeitä sekä Pekingistä saapuvien taiteilijaryhmien tanssi- ja oopperaesityksiä. Tapahtumassa esiintyy myös palkintoja Kiinassa ja Taiwanissa kerännyt Haya-yhtye.

Tapahtuman yhteydessä järjestetään myös kiinalaiset markkinat ja seurataan suorana uudenvuoden juhlintaa Pekingissä.

Helsingin kiinalaisen uudenvuoden tapahtumiin osallistuu vuosittain noin 30 000 kävijää. Itse juhlinta kansalaistorilla alkaa jo kello 16.

Uusivuosi on Kiinassa vuoden suurin juhla. Tänä vuonna juhlitaan sian vuoden päättymistä ja rotan vuoden alkua.

Lue seuraavaksi