Yksi lyönti johti miehen kuolemaan Tampereen Keskustorilla: Oikeuden papereista selviää, miten kohtalokasta väkivalta on

Epäiltyä miestä syytetään pahoinpitelystä ja törkeästä kuolemantuottamuksesta.

väkivalta
Busseja katoksessa Keskustorilla.
Arkistokuva. Pahoinpitely tapahtui Keskustorilla. Petri Aaltonen / Yle

Yksi lyönti voi olla peruuttamaton. Tampereen Keskustorilla pahoinpideltiin noin 60-vuotias mies lokakuussa vuonna 2018. Mies kuoli yhdeksän päivää lyönnistä Tampereen yliopistollisessa sairaalassa tajuihinsa tulematta.

Epäiltyä lyöjää syytetään pahoinpitelystä ja törkeästä kuolemantuottamuksesta. Syytehakemus tuli julkiseksi torstaina.

Pahoinpitely sai paljon julkisuutta, koska se tapahtui keskeisellä paikalla Tampereella. Tapahtumalla oli useita silminnäkijöitä, mutta poliisilla oli hankaluuksia saada epäiltyä ja silminnäkijöitä tavoitettua. Epäilty ilmoittautui itse myöhemmin poliisille. Epäilty on vuonna 1997 syntynyt tamperelainen mies.

Mies pahoinpideltiin kriittiseen tilaan Tampereen Keskustorilla 6. lokakuuta 2018 kello kahdelta yöllä. Pahoinpitely tapahtui Keskustorin taksitolpan ja Hämeenkadun välisellä alueella.

Yksi lyönti päähän

Syytehakemuksesta ilmenee, että syytetty löi uhria kerran voimakkaasti pään alueelle. Tämän seurauksena uhri kaatui, löi päänsä katuun ja menetti tajuntansa.

Väkivallan seurauksena uhrille aiheutui syyttäjän mukaan mustelmaa oikean ja vasemman silmän ympärille, ruhjetta leukaan, kovan aivokalvon alainen verenvuoto, vaikea laaja-alainen aivoturvotus ja tähän liittyvänä aivoruhjeverenvuotoa. Vammat aiheuttivat kuoleman.

Poliisi on varoittanut monta kertaa, että yksikin lyönti voi johtaa kuolemaan.

– Vastaavia yhdellä tönäisyllä, iskulla tai potkulla aiheutuneita kuolemantapauksia on vuosittain muutamia. Lievältä vaikuttava pahoinpitely saattaa helposti johtaa äärimmäiseen lopputulokseen. Ainoa tehokas keino estää vastaavaa tapahtumasta on se, että ihmiset pidättäytyvät kaikesta väkivallan käytöstä, poliisi sanoi tiedotteessa aiemmin.

Syyttäjä vaatii syytetylle vähintään 1 vuoden 6 kuukauden pituista vankeusrangaistusta.

Lue lisää:

Tampereen Keskustorilla pahoinpidelty mies on kuollut – epäilty yhä karkuteillä, vaikka teolla useita silminnäkijöitä

Uhri kriittisessä tilassa: Mies pahoinpideltiin useiden ihmisten nähden, mutta silminnäkijät eivät ole ilmoittautuneet poliisille

Tampereen Keskustorin pahoinpitelystä epäilty ilmoittautui itse poliisille: "Lievältä vaikuttava pahoinpitely saattaa helposti johtaa äärimmäiseen lopputulokseen"