Työttömyyden aleneminen hidastunut edelleen Pohjois-Savossa

Nuorten työttömyys on alentunut ja lomautettujen määrä on kasvussa.

Pohjois-Savo
Varkauden te-toimiston kyltti.
KuvituskuvaYLE / Mika Moksu

Työttömyyden aleneminen on hidastunut Pohjois-Savossa. Ely-keskuksen työllisyyskatsauksen mukaan Pohjois-Savossa oli joulukuun lopussa 11 950 työtöntä työnhakijaa, mikä on vajaat 200 vähemmän kuin vuotta aiemmin. Työttömien työnhakijoiden osuus työvoimasta on 10,7 prosenttia.

Nuoria alle 25-vuotiaita työttömiä oli vajaat 1700, mikä on seitsemän prosenttia vähemmän kuin vuotta aikaisemmin. Uusia avoimia työpaikkoja oli tarjolla yli 2200, mikä on yhdeksän prosenttia edellistä vuotta enemmän. Uudet avoimet työpaikat lisääntyivät erityisesti Ylä-Savossa.

Seutukunnittain työttömyys aleni Kuopion seutua lukuun ottamatta kaikilla muilla Pohjois-Savon seuduilla. Alin työttömyysprosentti on Sisä-Savossa, 10,1 prosenttia ja korkein Koillis-Savossa, 13 prosenttia. Kunnista matalin työttömien osuus työvoimasta on Siilinjärvellä, 7,7 prosenttia ja korkein Kaavilla, 15,2 prosenttia.

Lomautettujen määrä on ollut kasvussa neljän kuukauden ajan. Joulukuussa lomautettuja oli vajaat 1300, mikä on 16 prosenttia enemmän kuin vuotta aiemmin.

Työttömien määrä kasvoi marraskuusta joulukuuhun lähes 1300 henkilöllä.