Tervolassa tarvitaan lisää hoitopaikkoja lapsille

Lapinniemen päiväkotiin perustetaan kolmas osasto ensi elokuusta alkaen.

varhaiskasvatus
Lapsi leikkii.
Tervolassa hoitopaikat eivät riitä, vaikka  paikkakunnalle on perustettu yksityinen päiväkoti ja kaksi kunnallista tilapäistä ryhmäperhepäiväkotia.Toni Pitkänen / Yle

Tervolassa varhaiskasvatuksen tarve on viime vuosina kasvanut huomattavasti. Tähän vaikuttaa muun muassa vanhempien lisääntynyt työssäkäynti- ja opiskelu sekä perhepäivähoitajien määrän vähentyminen kunnassa.

– Suurin syy on varmaankin lisääntynyt tietoisuus ja arvostus varhaiskasvatusta kohtaan, sivistysjohtaja Tarja Leinonen arvioi taustalla vaikuttavista syistä.

Tervolassa hoitopaikat eivät riitä, vaikka paikkakunnalle on perustettu yksityinen päiväkoti ja kaksi kunnallista tilapäistä ryhmäperhepäiväkotia. Leinosen mukaan hoidon tarpeen kasvu on ollut nopeaa.

– Vuonna 2018 syntyi iso joukko lapsia, mutta viime vuonna määrä oli pienempi. Lisäksi varhaiskasvatuksessa jo olleiden lasten hoidontarve lisääntyi viime syksynä, Leinonen taustoittaa.

Sivistyslautakunta päätti torstaina, että Lapinniemen päiväkotiin perustetaan kolmas osasto ensi elokuusta alkaen. Leinosen mukaan päiväkodin kolmea osastoa muodostavat jatkossa keskeisen ja pysyvän rakenteen varhaiskasvatuksessa.

– Lapsimäärän mahdollisesti vähentyessä rakenteita puretaan ryhmäperhepäiväkodeista ja perhepäivähoito kodeissa näyttää muutoinkin hiipuvan. Uusia hoitajia ei tahdo löytyä, Leinonen toteaa.

Lisäksi Tervolassa ollaan perustamassa varhaiskasvatukseen erityisopettajan toimi sekä määräaikainen hoitajan toimi.

Haluatko tietää, mitä kotiseudullasi tapahtuu? Onhan sinulla jo puhelimessasi Ylen Uutisvahti? Lataa se tästä. (siirryt toiseen palveluun)

Tilaa Läheltä-niminen uutiskirjeemme sähköpostiisi (siirryt toiseen palveluun).

Tiedätkö jotain lisää jutun aiheesta? Onko sinulla juttuvinkki tai kysymys? Ota yhteyttä tällä lomakkeella (siirryt toiseen palveluun).