Lidl suunnittelee uutta myymälää vanhan tilalle Kuopion Inkilänmäelle

Yritys haluaa myös ostaa kaupungilta Inkilänmäen tontin.

Kuopio
Lidl Kokkola-Intiaanikylän yksikerroksinen myymälä talvimaisemassa.
Lidl suunnittelee Kuopion Inkilänmäelle uuden konseptin mukaista myymälää, millainen on esimerkiksi kuvassa näkyvä Kokkola-Intiaanikylän myymälä.Lidl

Päivittäistavarakauppaketju Lidl aikoo rakentaa uuden myymälän Kuopion Inkilänmäelle. Suunnitelmissa on purkaa Inkilänmäen vanha myymälä ja rakentaa sen tilalle uusi.

Nykyinen myymälä toimii sisustusliikkeen entisissä tiloissa, jotka vaatisivat Inkilänmäen Lidlin kiinteistöpäällikkö Janne Toivasen mukaan parin vuoden kuluessa ison peruskorjauksen.

– Näemme, että uuden myymälän rakentaminen on meille järkevämpi ratkaisu. Mahdollisten rakennustöiden aikataulu on vielä avoin, Toivanen kertoo.

Uudesta myymälästä tulisi Toivasen mukaan asiakastiloiltaan ja väritykseltään samankaltainen kuin Haapaniemellä, mutta uuden konseptin mukaisesti yksikerroksinen.

Inkilänmäen Lidlin myyntipinta-ala on 1 200 neliötä, eikä suunnitelmissa ole tällä hetkellä Toivasen mukaan kasvattaa sitä. Kuopion suurimmassa Lidlissä Haapaniemellä myyntipinta-alaa on 1 400 neliötä.

Yritys neuvottelee parhaillaan Kuopion kaupungin kanssa Inkilänmäen tontin ostosta. Sen hinta on 1 500 000 euroa.

– Rakennamme mielellämme oman myymälän omalle tontille ja haluamme panostaa Inkilänmäen alueeseen, koska se on meille kaupallisesti tärkeä ja olemme tyytyväisiä myymälämme asiakasvirtoihin.