Forssan hykyn luottamushenkilöt ovat hämmentyneitä sairaalapäätöksen edessä

Forssan seudun hyvinvointikuntayhtymän päättäjien kannat Forssan sairaalan yöpäivystyksen kohtalosta ovat kirjavia.

Forssan seutukunta
Forssan sairaalan sisäänkäynti
Forssan sairaalan yöpäivystyksen lakkauttaminen puhuttaa sekä päättäjiä että kuntalaisia.Eeva Hannula / Yle

Puolet yhtymähallituksen 12 jäsenestä ei ainakaan suoralta kädeltä kannata yöpäivystyksen lopettamista.

Forssalainen sosiaalidemokraattien Ilkka Joenpalo sanoo yhtymäjohtaja Katariina Korhosen esityksen tulleen yllätyksenä. Joenpalo sanoo, että päätöksiä sairaalan yöpäivystyksen lopettamisesta ei saa tehdä ennen kuin hykyn talouden tasapainottamistyöryhmän työ on valmistunut.

Forssalainen kokoomuksen Jouko Haonperä sanoo, että hän ei ota asiaan kantaa ennen kuin näkee sairaalan lääkäripäivystyksen kilpailutuksen hinnat ensi maanantaina yhtymähallituksen kokouksessa. Haonperän mielestä yhtymähallituksen jäsenille on päivystykseen liittyen annettu riittävät taustatiedot virkamiesvalmistelussa.

Monikin kaipaa lisäselvityksiä

Forssalainen vasemmistoliiton Tapio Virtanen on sitä mieltä, että sairaalan yöpäivystystä ei saa lopettaa. Virtanen kertoo, että myös Etelä-Hämeen vasemmistoliitto on hänen näkemyksensä takana. Tapio Virtanen vaatii lisäselvityksiä yöpäivystyksen lopettamisen tarpeellisuudesta, samoin kuin tammelalainen sosiaalidemokraattien Leena Vehmas.

Vehmaksen näkemys on, ettei päätöksiin voida nyt lähteä ja että luottamushenkilöiden pitää saada luotettavampia lukuja sairaalassa yöllä käyvistä ja potilasrakenteesta. Leena Vehmas vaatii, että yöpäivystyksen kävijämääriä pitää seurata pidemmän aikaa kuin muutamia viikkoja. Hän epäilee, että määrät vaihtelevat eri vuodenaikoinakin.

Keskustan Sirkka-Liisa Anttila katsoo, että valmistelu yöpäivystyksen lopettamiskysymyksessä on täysin riittämätöntä.

Jokioislainen kokoomuksen Jussi Tiensuu puolestaan sanoo, ettei vielä olemassa olevilla faktoilla voi sanoa, onko yöpäivystyksen lakkauttamisen vai säilyttämisen kannalla. Tiensuu sanoo, että päätösesitys on tullut nopeasti siihen nähden, mitä tietoja on olemassa päätöksentekoa varten. Hän sanoo odottavansa, että kokous avaa faktoja enemmän ja jollei niitä löydy riittävästi, niin asia pitää jättää pöydälle.

Hykyn yhtymähallituksen maanantaiselle kokoukselle esitetään Forssan sairaalan yöpäivystyksen lakkauttamista huhtikuun alusta.