Hyppää sisältöön

Kuopiolaisopettaja palkittiin työstään oppikirjailijana

Palkinto on suuruudeltaan 8 000 euroa.

Marja Tihtarinen-Ulmanen kuuluu lukion biologian Bios-sarjan alkuperäisiin tekijöihin. Lisäksi hän on ollut tekemässä YO biologia -kertauskirjaa ja yläkoulun biologian Koodi-sarjaa. Kuva: Marja Tihtarinen-Ulmanen

Kuopiolainen opettaja on saanut Suomen tietokirjailijoiden myöntämän Oppikirjailijapalkinnon. Palkinnon saanut Marja Tihtarinen-Ulmanen toimii Kuopion Klassillisessa lukiossa biologian ja maantieteen opettajana.

Oppikirjailijapalkinnot ovat suuruudeltaan 8 000 euroa, ja ne myönnetään tunnustuksena laajasta ja ansiokkaasta oppiteostuotannosta.

Palkintoperusteluissa Tihtarinen-Ulmasta kuvaillaan muun muassa monipuoliseksi osaajaksi, joka loistaa erityisesti toiminnallisten ja digitaalisten tehtävien laatijana. Perustelujen mukaan hän paneutuu biologian uusiin trendeihin ja tutkimuksen kärkiin perusteellisesti ja tuo niitä lukion oppimateriaaleihin.

Tihtarinen-Ulmasen mukaan palkinto osoittaa hänen onnistuneen oppikirjailijana. Se myös kannustaa häntä jatkamaan sekä oppikirjojen kirjoittamista että lukiobiologian opetuksen kehittämistä.

– Suomalaisia opettajia palkitaan todella harvoin, ja siksi olen erittäin iloinen ja ylpeä saamastani palkinnosta ja siitä, että se tuli Kuopioon ja kuopiolaiselle lukio-opettajalle.

Oppikirjailijapalkinnot jaettiin opetusalan Educa-messuilla Helsingin Messukeskuksessa lauantaina.