Suuri räjähdys rikkoi koteja ja tappoi kaksi Houstonissa, Texasissa

Poliisi on vahvistanut kahden ihmisen kuolleen teollisuusalueella sattuneessa räjähdyksessä.

räjähdykset
Paloautoja räjähdyspaikalla Houstonissa.
Pelastustyöntekijöitä räjähdyspaikalla Houstonissa perjantaina.Mark Felix / AFP

Yhdysvalloissa, Houstonissa Texasissa tapahtui varhain perjantaiaamuna paikallista aikaa suuri räjähdys. Poliisi vahvisti myöhemmin ainakin kahden ihmisen kuolleen räjähdyksessä. Lisäksi yksi ihminen on viety sairaalahoitoon. Tiettävästi yksi ihminen olisi vielä kateissa.

Räjähdys sattui teollisuusalueella konepajalla, jossa yksi rakennus sortui kokonaan räjähdyksen voimasta. Myös monet läheiset rakennukset ja kodit kauempanakin vaurioituivat pahoin.

Välitöntä syytä räjähdykseen ei tiedetty, mutta asiasta on aloitettu rikostutkinta. Tahallisuutta ei kuitenkaan tässä vaiheessa epäillä. Kyseessä on ollut ilmeisesti propeenikaasun räjähdys.

Osa alueen asukkaista heräsi varhain aamulla kovaan pamaukseen. Poliisi kehotti kaikkia ihmisiä pysymään poissa räjähdysalueelta ja sen läheisyydestä.

– Räjähdys pudotti meidät sängyistämme, niin kova se oli. Joka ainut ikkuna talossamme särkyi. Kaikkien autotallin ovet hajosivat. Ja mitä lähemmäs räjähdyspaikkaa mennään, sitä pahempia ovat tuhot. Kattoja ja seiniä on hajonnut. Täällä on kuin sotatantereella, kuvaili räjähdyspaikan lähellä asuva Mark Brady paikalliselle uutiskanavalle.

– Koko talomme on tuhoutunut. Katto putosi päällemme. Jäimme kaikki loukkuun, mutta sitten tänne tuli mukava perhe, joka auttoi meidät pois. Talomme on murskana. Täysin murskana, kuvaili toinen asukas, joka kertoi nimekseen Kim.

Lähteet: AFP, AP