Liperissä pohdinnassa jopa uusi päiväkoti Ylämyllylle

Ylämyllyn taajama tarvitsee lisää varhaiskasvatustiloja. Millaisia tiloja ja minne, se on vielä kuntapäättäjien käsissä.

Liperi
Kuraeteinen.
Liperin kunnan kasvu keskittyy Ylämyllylle, mikä näkyy päivähoidon tarpeessa. Seitsemästä kunnallisesta päiväkodista yksi toimii kirkonkylässä, yksi Viinijärvellä ja loput Ylämyllyllä. Kuvituskuva.Toni Pitkänen / Yle

Liperissä on seitsemän kunnallista päiväkotia, joista viisi sijaitsee Ylämyllyllä, yksi Viinijärvellä ja yksi kirkonkylässä. Nyt Liperissä mietitään uutta päiväkotia Ylämyllylle.

Päiväkodeissa saa ensi syksynä olla yhtä kasvattajaa kohti enintään seitsemän yli kolmevuotiasta lasta. Muutoksen vuoksi Liperi tarvitsee Ylämyllylle lisää 40 päivähoitopaikkaa.

Lisäksi hoidon kysyntä voi kasvaa, kun elokuusta lähtien myös työttömien ja opiskelijoiden lapsilla on oikeus kokopäivähoitoon. Osapäivähoidossa 20 tuntia viikossa on nyt 50 liperiläislasta.

Varhaiskasvatuksen johtaja Sirkka Helisten esittää, että kunta hankkisi jo ensi syksyksi Ylämyllylle siirtopäiväkodin. Päiväkotiin pitäisi mahtua kaksi 21 hengen lapsiryhmää.

Esitetyn kokoisen päiväkodin pystytys maksaisi 120 000 euroa. Vuokrat olisivat viisivuotisessa sopimuksessa noin 70 000-80 000 euroa vuodessa. Lisäksi päiväkodin purku ja poisvienti maksaisi 50 000 euroa.

Liperin hyvinvointilautakunta haluaa vielä lisäselvityksiä muun muassa esiopetuksesta. Seuraavan kerran päiväkotiratkaisu on esillä lautakunnassa helmikuussa.