Italialaisen kahvijätin kanssa sopimuksen tehnyt suomalaisyhtiö palkkaa rutkasti lisää väkeä – tulossa "isompia ja pienempiä sopimuksia"

Muovittomuuden markkinoimiselle on nyt hyvät ajat, mutta myyminen ei ole itsestäänselvyys.

kertakäyttöastiat
Metsäyhtiö Kotkamills Oy:n toimitusjohtaja Markku Hämäläinen seisoo tehtaan paperi- ja kartonkikonesalissa
Kotkamillsin toimitusjohtaja Markku Hämäläinen on tyytyväinen juuri tehtyyn sopimukseen italialaisen kahvijätin kanssa. Hänen mukaansa sopimuksia muovittoman kartongin toimittamisesta on luvassa lisää tänä vuonna. Yle / Antro Valo

Metsäyhtiö Kotkamills Oy aikoo palkata kymmeniä uusia työntekijöitä lähivuosina. Kotkassa sijaitsevan tehtaan työvoimatarpeen taustalla on lisääntyvä muovittoman kartongin kysyntä elintarvikepakkauksissa.

Yhtiö julkisti yhdessä italialaisen kahvijätin Lavazza Professionalin kanssa torstaina sopimuksen muovittoman kartongin toimittamisesta kansainvälisen yrityksen tarpeisiin.

Lavazza valmistuttaa kotkalaisyrityksen materiaalista kertakäyttöisiä kuppeja juoma-automaatteihinsa eri puolille Eurooppaa.

– Lisäys on tänä vuonna noin kymmenen työntekijää. Sama tahti jatkuu useamman vuoden eteenpäin, arvioi toimitusjohtaja Markku Hämäläinen.

Kotkamills työllistää nyt noin 530 työntekijää.

Aiemmin yhtiö on saanut tuotteitaan läpi muun muassa urheilun katsomoihin. Teemun Pukin seura Norwich City ilmoitti tammikuussa (siirryt toiseen palveluun) (siirryt toiseen palveluun)alkavansa käyttää ottelutapahtumissaan Kotkamillsin muovittomia kuppeja.

Lisäksi yhtiö on tehnyt sopimuksen kouvolalaisen jääkiekkoseura KooKoon kanssa siitä, että seuran ottelutapahtumissa siirrytään käyttämään esimerkiksi pahvisia oluttuoppeja muovisten tuoppien ja muiden kuppien sijaan.

Useita uusia sopimuksia tulossa

Usko lisääntyvään työvoiman tarpeeseen perustuu muun muassa siihen, että Kotkamills on saamassa uusia asiakkaita muovittomalle kartongilleen.

Odotettavissa olevista sopimuksista ei vielä paljoa kerrota julkisuuteen.

– Uskon, että keväällä voimme julkistaa yhden sopimuksen, ja toisella vuosipuoliskolla 2 - 4 sopimusta, raottaa Markku Hämäläinen aikataulua.

Trukki lastaa kartonkirullia rekka-autoon tehtaalla
Kotkamillsin tehtaalta lähtee muovitonta kartonkia maailmalle useita kertoja päivässä.Yle / Antro Valo

Onko luvassa isompia vai pienempiä yrityksiä kuin Lavazza?

– Sekä että, suurempia ja pienempiä. Mutta kaikki ovat tunnettuja firmoja, myhäilee Hämäläinen.

Muoviton on kalliimpaa

Tähän asti Kotkamillsin kehittämästä ja valmistamasta muovittomasta kartongista on tehty esimerkiksi hampurilaiskoteloita sekä pakasteruokien ja jäätelöiden pakkauksia.

Ympäristötietoisessa maailmassa muovittoman kartongin markkinoinnille on Hämäläisen mukaan erittäin hyvät ajat.

Muovittomuuden myyminen ei silti ole mikään itsestäänselvyys. Hämäläinen sanoo, että Kotkamillsin tuote on ainakin toistaiseksi kalliimpi kuin muovipäällystetyn kertakäyttömukin tai elintarvikepakkauksen materiaali.

– Se on rajoite, mutta eteenpäin mennään silti koko ajan.