Koronavirustartunta vaatinut uusia kuolonuhreja Kiinassa – Shanghai sulkee kaikki elokuvateatterit toistaiseksi

Kaikki nyt ilmoitetut uudet kuolemantapaukset ovat Hubein maakunnasta.

koronavirus
Suojahaalareihin pukeutuneet työntekijät desinfioivat junanvaunua Kiinan Wuhanissa.
Suojahaalareihin pukeutuneet työntekijät desinfioivat junanvaunua Kiinan Wuhanissa.Hong Yoon-Gi / AFP

Kiinan terveysviranomaiset vahvistavat, että koronavirustartuntaan kuolleiden määrä on noussut 41:ään. Vielä perjantaina kerrottiin kuolleiden määrän olevan 26.

Viranomaiset kertovat 15 uudesta kuolemantapauksesta Hubein maakunnassa, josta tartuntojen uskotaan saaneen alkunsa. Ainakin yksi kuolleista on koronaviruspotilaita hoitanut lääkäri.

Uusia tautitapauksia on maakunnassa raportoitu 180. Kaikkiaan vahvistettuja tautitapauksia on Hubeissa nyt 752. Koko Kiinassa vahvistettuja tautitapauksia on 1 287.

Koronavirustartunnat alkoivat levitä Hubeissa sijaitsevasta Wuhanista. Maa on turvautunut kokonaisten kaupunkien eristämiseen ja matkustusrajoituksiin tartuntojen hillitsemiseksi.

Shanghain viranomaiset puolestaan ilmoittivat sulkevansa varotoimena kaikki kaupungin elokuvateatterit uudenvuoden lomapäivien ajaksi. Lisäksi osa Kiinan muurista ja muita suosittuja turistinähtävyyksiä Pekingin lähellä suljetaan.

Monet sairastuneista olivat oleskelleet Wuhanin torilla, jossa myydään eläviä eläimiä. Uutistoimistotietojen mukaan virus on saattanut tarttua ihmiseen käärmeestä, sekä mahdollisesti myös majavista ja rotista.

Virus on levinnyt jo ainakin Vietnamiin, Japaniin, Hongkongiin, Etelä-Koreaan, Taiwaniin, Thaimaahan, Nepaliin, Ranskaan, Yhdysvaltoihin ja Australiaan.

Lue myös:

Ensimmäiset koronavirustapaukset havaittu Euroopassa – Ranskassa kolme sairastunutta

Näin Ivalon tautitutkinta eteni: Koronavirusepäily osoittautui vääräksi – säikähdys vaihtui huojennukseksi

Kuinka vaarallinen uusi koronavirus on ja miten se leviää? Tämän tiedämme nyt maailmalla riehuvasta viruksesta

Lähteet: AFP, Reuters, STT