Hyppää sisältöön

Arvostelijat: Yhdysvaltain uusien avaruusjoukkojen logo on kuin suoraan Star Trekistä – Avaruusvoimat: Tunnus syntyi jo ennen sarjaa

Presidentti Donald Trumpin mukaan logon suunnittelussa on konsultoitu sotilasjohtoa ja suunnittelijoita. 

Logon lisäksi huvittuneisuutta on herättänyt avaruusjoukkojen sotilaan maastopuku. Lukuisissa meemeissä on ehdotettu paremmin avaruuteen sulautumiseen sopivia kuoseja. Kuva: United States Space Force / EPA

Moni Star Trek -sarjan ja -elokuvien katsoja hieraisi silmiään, kun Yhdysvaltain presidentti Donald Trump perjantaina esitteli ylpeänä uusien avaruusvoimien logoa Twitterissä.

Trumpin mukaan logoa suunniteltaessa on konsultoitu sekä sotilasjohtoa että suunnittelijoita.

Star Trekiä katsoneet Twitter-kommentoijat huomauttivat kuitenkin nopeasti, että logo on kuin suora kopio avaruussaagan Tähtiliiton logosta. Kyseinen logo on muun muassa kapteeni Kirkin ja Mr. Spockin univormuissa.

Yksi logoon huomionsa kiinnittäneistä oli uutiskanava CNN:n toimittaja Jim Acosta.

Star Trekissä näytellyt George Takei puolestaan kirjoitti viestissään, ettei mikään ole enää pyhää.

Yhdysvaltain avaruusvoimien tiedotus on kuitenkin näpäyttänyt kopiointisyytöksiä esittäviä huomauttamalla, että logo pohjautuu ilmavoimien eri avaruusorganisaatioiden jo vuodesta 1961 lähtien käyttämään tunnukseen. Star Trek -sarjan ensimmäinen jakso esitettiin televisiossa vasta vuonna 1966.

Presidentti Trumpin aloitteesta perustettu avaruusvoimat on Yhdysvaltain asevoimien kuudes puolustushaara. Kyseessä on ensimmäinen uusi puolustushaara Yhdysvalloissa sitten ilmavoimien perustamisen vuonna 1947.

Avaruusjoukkojen tehtävänä on turvata Yhdysvaltain intressejä avaruudessa ja suojella esimerkiksi yhdysvaltalaisia satelliitteja.

Lisää aiheesta: