Kymmeniä kuollut ennätysrajuissa myrskyissä Kaakkois-Brasiliassa – Sadetta tuli vuorokaudessa 172 milliä

Minas Geraisin ja Espírito Santon osavaltioissa on kuollut ihmisiä maanvyöryissä ja tulvissa.

Brasilia
Ilmakuvassa näkyy maanvyörymien aiheuttamia tuhoja Belo Horizontessa.
Minas Geraisin osavaltion pääkaupungissa Belo Horizontessa satoi perjantaina eniten vettä vuorokaudessa mittaushistorian aikana, 172 millimetriä. Douglas Magno / AFP

Brasilian kaakkoisosaa ovat moukaroineet kaksi päivää jatkuneet ennätysmäiset rankkasateet, joiden seurauksena on kuollut kymmeniä ihmisiä.

Ainakin 46 ihmistä on kuollut. Lisäksi Minas Geraisin osavaltiossa on kateissa 28 ihmistä.

Tuhansia ihmisiä on evakuoitu kodeistaan, kun asuinalueita on joutunut tulvan valtaan. Jokia on tulvinut yli äyräidensä.

Myös viereisissä Rio de Janeiron ja Espírito Santon osavaltiossa on tulvinut useissa kaupungeissa.

Minas Geraisissa kuolleita on ainakin 37. Espírito Santossa on kuollut O Globo -lehden (siirryt toiseen palveluun) mukaan yhdeksän ihmistä.

Useimmat kuolemantapauksista johtuvat siitä, että ihmisiä on hautautunut maanvyöryjen alle tai romahtaneisiin koteihinsa.

Minas Geraisin osavaltion pääkaupungissa Belo Horizontessa satoi perjantaina eniten vettä vuorokaudessa mittaushistorian aikana, 172 millimetriä. Sateen ennustetaan jatkuvan alueella lähipäivinä.

Rankkasateet ja tulvat sattuivat samalle päivälle, jolloin Minas Geraisin osavaltion tuhoisasta Brumadinhon patoturmasta tuli kuluneeksi vuosi.

Lisää aiheesta:

Mutalieju hautasi 270 ihmistä elävältä Brasiliassa vuosi sitten – omaiset surivat patoturmassa menettämiään läheisiään muistotilaisuudessa

Lähteet: AFP, AP