"Nyt tämä riisto on loppu" – Metsäteollisuuden lakossa 95 prosenttia Kuhmo Oy:n työntekijöistä

Lakosta huolimatta keskusteluyhteys työnantajan ja työntekijöiden välillä on pysynyt hyvänä.

lakot
Lautanippu pakkauskoneessa.
Kuhmo Oy pyörii lakon aikana pääasiassa toimihenkilöiden työpanoksella. Arkistokuva. YLE / Ville Kinnunen

Metsäteollisuuden lakko alkoi maanantaiaamuna. Kainuusta lakon piirissä on ainoastaan Kuhmo Oy, josta lakkoon osallistuu noin 120 Teollisuusliiton jäsentä. Lakon ulkopuolelle jää 3-4 työntekijää. Kuhmo Oy:n työntekijät ovat vahvasti järjestäytyneitä, kun yli 95 prosenttia työntekijöistä kuuluu liittoon.

Pääluottamusmies Pekka Mikkosen mukaan työntekijät ovat yhtenäisinä lakkorintamassa, sillä Metsäteollisuuden esittämiä leikkauksia ja kiky-päiviä ei haluta hyväksyä.

– Isot pojat kun alkaa leikkimään, niin ympäri Suomea kärsitään. Nyt tämä riisto on loppu. Tähän ratkaisuun on päädytty ja sen takana seisotaan, Mikkonen sanoo.

Lakkoon menemisestä huolimatta välit työnantajan kanssa ovat Mikkosen mukaan asialliset ja keskusteluyhteys on säilynyt. Kuhmo Oy:n toimitusjohtaja Tommi Ruha ei kommentoi lakkoa.

Paperiliitto ja Teollisuusliitto ovat kertoneet jatkavansa lakkoa aiemmin ilmoitetun kahden viikon sijasta kolmeen viikkoon.

Haluatko tietää, mitä kotiseudullasi tapahtuu? Tilaa Läheltä-niminen uutiskirjeemme sähköpostiisi (siirryt toiseen palveluun).

Onhan sinulla jo puhelimessasi Ylen Uutisvahti? Lataa se tästä! (siirryt toiseen palveluun)