Paperiliiton ja Metsäteollisuuden välillä ei sopua – lakolla vaikutuksia myös Kanta-Hämeessä

Janakkalassa Tervakosken paperitehtaalla paperikoneiden alasajo alkoi jo viikonloppuna.

lakot
Kaksi lakkovahtia Tervakoski Oy:n paperitehtaan porteilla
Paperiliiton Tervakosken osaston pääluottamusmies Mikko Nurmo ja Pauli Hurvi.Harri Oksanen / Yle

Maanantaina aamulla alkanut Paperiliiton lakko sulki myös Tervakoski Oy:n erikoispapereita tuottavan tehtaan Janakkalassa.

Paperiliiton Tervakosken osaston pääluottamusmies Mikko Nurmo kertoo, että Tervakoskella lakon piirissä on 225 Paperiliiton jäsentä ja 44 Ammattiliitto Pron toimihenkilöä.

Nurmo arvioi, että Työnantajain Metsäteollisuus ja palkansaajien Paperiliitto ovat vielä melko kaukana sovusta.

– Työnantajapuoli ei ole tullut vastaan omien vaatimustensa kanssa. Työhyvinvoinnista ja jaksamisesta puhutaan paljon. Kyllä puheet saisivat jäädä vähemmälle ja kirjattaisiin asiat työehtosopimukseen.

– Kyllä se pitäisi sellaiseksi saada, että ihmiset tykkäävät käydä töissä ja pystyvät olemaan siellä, toteaa Nurmo.

Nurmon mukaan Tervakosken paperitehdas ajettiin alas sunnuntain aikana. Vain vesilaitos ja voimalaitos pyörivät tällä hetkellä, mutta muuten tehdas on tyhjä.

Tervakosken paperitehtaan lisäksi Teollisuusliiton mekaanisen metsäteollisuuden lakon piirissä ovat Kanta-Hämeessä Metsä Fibren saha Rengossa ja Versowood Riihimäellä.

Työehtokiistan neuvottelut päättyivät puoliltaöin. Osapuolet palaavat seuraavan kerran neuvottelupöytään tiistaina 28. tammikuuta. Lakon taustalla on muun muassa kiista kiky-tunneista.