Myös hovioikeus vapautti Lepakkolaavun polttamisesta syytetyt pojat Seinäjoella

Neljä poikaa vapautettiin syytteistä ja korvausvaatimuksista aiemmin käräjäoikeudessa. Palon sytyttäjä tuomittiin kuitenkin hovioikeudessa päiväsakkoihin.

Seinäjoki
Seinäjoen palanut laavu
Joupin Lepakkolaavu tuhoutui tulipalossa maaliskuussa 2019. Tulipaloa käsiteltiin kahdessa oikeusasteessa.Pekka Hurskainen

Joupin Lepakkolaavun polttamisesta syytetyt neljä poikaa on vapautettu syytteistä ja korvausvastuista myös hovioikeudessa. Aiemmin käräjäoikeus on päätynyt ratkaisussaan samalle kannalle.

Hovioikeus muutti kuitenkin käräjäoikeuden tuomiota siten, että palon sytyttämisestä syytetyn pojan katsottiin syyllistyneen varomattomaan käsittelyyn nuorena henkilönä. Hän sai siitä rangaistukseksi 30 päiväsakkoa, joka hänen tuloillaan on yhteensä 180 euroa.

Maaliskuussa 2019 neljä poikaa oli ollut viettämässä aikaa laavulla Seinäjoella. Hovioikeuden sakkoihin tuomitsema poika oli sytyttänyt nuotion laavun puuvaraston etuosaan. Kolme muuta poikaa olivat yrittäneet sammuttaa alkavaa paloa heittämällä palavia puita lumeen ja lunta palon päälle. Pojat olivat poistuneet paikalta 10–20 minuutin kuluttua, iltakymmenen ja puoli yhdentoista välillä. Paloviranomaisen arvion mukaan laavu olisi palanut puolen yön aikaan.

Laavu tuhoutui palossa täysin. Seinäjoen kaupunki vaati 8 800 euron korvauksia tuhoista. Korvausvaade kaatui kuitenkin molemmissa oikeusasteissa.