Hyppää sisältöön

Kiinan ryhmämatkustuskielto ei näy tällä hetkellä Kainuun matkailussa

Esimerkiksi Paljakassa kiinalaisryhmien sesonki päättyi loppiaisena eikä uusia ryhmiä ole tulossa.

Kuva: Yle

Kiinan ryhmämatkustuskiellon vaikutukset eivät näy tällä hetkellä Kainuun matkailussa. Kiina kielsi lauantaina ryhmien matkustuksen ulkomaille koronaviruksen takia, jonka takia kiinalaiset ovat perumassa matkojaan esimerkiksi Lappiin.

Esimerkiksi Puolangan Paljakan kiinalaisryhmien sesonki päättyi tammikuun alkupuolella. Paljakassa vieraili talven aikana 500 kiinalaista matkailijaa, eikä uusia ryhmiä ole nyt tulossa.

– Matkustuskielto ei vaikuta meihin senkään takia, että Paljakkaan tulevat kiinalaisryhmät ovat Euroopassa asuvia kiinalaisia, kertoo Paljakan kansainvälisestä myynnistä ja markkinoinnista vastaava Leena Penttinen.

Hyrynsalmen Ukkohallassa puolestaan käy vain yksittäisiä kiinalaismatkailijoita, sillä Kiina ei ole tällä hetkellä matkailukeskuksen aktiivista markkina-aluetta.

– Toki olemme tehneet tunnusteluja viimeisen parin vuoden aikana, löytyisikö sieltä hyvä matkanjärjestäjä, jonka kanssa voisimme ruveta tekemään isompaa kauppaa, mutta nyt ne ovat olleet yksittäisiä käyntejä, sanoo toimitusjohtaja Kimmo Kyhälä Ukkohallasta.

Vuokatin Katinkullassa puolestaan on käynnissä suomalaisten matkailijoiden sesonki, eikä siellä käy ryhmiä Kiinasta lainkaan.

Haluatko tietää, mitä kotiseudullasi tapahtuu? Tilaa Läheltä-niminen uutiskirjeemme sähköpostiisi (siirryt toiseen palveluun).

Onhan sinulla jo puhelimessasi Ylen Uutisvahti? Lataa se tästä!