Keminmaassa varhaiskasvatuksen tarve on kasvanut – huhuista huolimatta hoitopaikka järjestyy lakisääteisessä ajassa

Keminmaassa on neljä kunnallista päiväkotia ja yksi yksityinen.

päivähoito
Lapsi leikkii.
Osa päivähoidossa olevista lapsista ovat hoidossa vain osa-aikaisesti. Toni Pitkänen / Yle

Keminmaassa pystytään vastamaan kasvaneeseen varhaiskasvatuksen kysyntään. Sosiaalisessa mediassa on liikkunut huhuja, joiden mukaan kunnan päiväkodit olisivat täynnä eikä lapsille pystyttäisi järjestämään hoitoa tyydyttävällä tavalla.

Vs. sivistystoimenjohtaja Hannele Matinlassin mukaan varhaiskasvatuskenttä elää ja lapsimäärä vaihtelee, mutta kaikille on hoito saatu järjestymään lakisääteisessä ajassa.

– Varhaiskasvatusta käytetään aikaisempaa enemmän. Yksiselitteistä syytä tähän en osaa sanoa, Matinlassi toteaa.

Kunnassa on 344 kokoaikaista hoitopaikkaa ja niistä tällä hetkellä käytössä on 335. Keminmaassa on neljä kunnallista päiväkotia, joista yksi on vuoropäiväkoti.

– Osa lapsistahan on vain osa-aikaisesti hoidossa ja vain joinakin päivinä viikossa, Matinlassi huomauttaa.

Tämän lisäksi kunnassa toimii yksityinen 60-paikkainen päiväkoti, jonne lapset pääsevät hoitoon kunnan myöntämällä palvelusetelillä. Tällä hetkellä 54 lapsella on palvelusetelipäätös Pilke Virtaan.

Perhepäivähoitajia kunnassa on 20 ja heillä lapsia on hoidossa 80.

Kunnassa lopetettiin viime syksynä 24-paikkainen Jokisuun päiväkoti. Matinlassi ei osaa arvioida, millainen vaikutus päiväkodin lakkauttamisella on ollut päivähoitotilanteeseen, koska suurin piirtein samoihin aikoihin kunnassa aloitti yksityinen päiväkoti.

Haluatko tietää, mitä kotiseudullasi tapahtuu? Onhan sinulla jo puhelimessasi Ylen Uutisvahti? Lataa se tästä. (siirryt toiseen palveluun)

Tilaa Läheltä-niminen uutiskirjeemme sähköpostiisi (siirryt toiseen palveluun).

Tiedätkö jotain lisää jutun aiheesta? Onko sinulla juttuvinkki tai kysymys? Ota yhteyttä tällä lomakkeella (siirryt toiseen palveluun).