1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. kuntalaisaloitteet

Kuntalaisaloite: Keminmaan kunnantalon remonttisuunnitelmat jäihin

Keminmaassa on harkinnassa uuden aloitteen tekeminen, jos kuntalaisaloite ei etene kunnanvaltuuston käsiteltäväksi.

kuntalaisaloitteet
Keminmaan kunnantalo ei ole käytössä kosteusvaurioiden vuoksi
Keminmaan kunnanvaltuusto päätti joulukuussa, että kunnantalon sisäilmaongelmaista C-siipeä ei puretakaan, vaan koko talo peruskorjataan.Jarno Tiihonen / Yle

Keminmaassa pyritään kuntalaisaloitteella pysäyttämään kunnantalon remonttisuunnitelmat.

Kuntaan on toimitettu 234 nimeä kerännyt kuntalaisaloite, jossa vaaditaan taloudellisempien ja ennen kaikkea kestävämpien vaihtoehtojen kartoittamista.

– Kunnan luottamushenkilöt ovat painottaneet kuntalaisten kuulemista ja tämä on hyvä osoitus siitä, kuinka kuntalaiset ovat huolissaan verotulojen käytöstä, aloitteen allekirjoittanut kunnanvaltuutettu Janne Hietala perustelee.

Kunnanhallituksen pitää ottaa aloite käsiteltäväksi, koska sen on allekirjoittanut kaksi prosenttia kunnan asukkaista. Kunnanhallituksen päätettävänä on, eteneekö asia uudestaan valtuuston pohdittavaksi.

Keminmaan kunnanvaltuusto päätti joulukuussa, että kunnantalon sisäilmaongelmaista C-siipeä ei puretakaan, vaan koko talo peruskorjataan.

Kuntalaisaloitteessa viitataan asiantuntijalausuntoihin, joiden mukaan remontti ei takaa sitä, että rakennus saadaan täysin kuntoon ja terveeksi.

Harkinnassa uuden aloitteen tekeminen

Hietalan mukaan harkinnassa on uuden aloitteen tekeminen, jos kuntalaisaloite ei etene kunnanvaltuuston käsiteltäväksi.

Uudella aloitteella kerättäisiin kannatusta kunnallisen kansanäänestyksen pystyyn saamiseksi, jotta remonttisuunnitelmat saataisiin pysäytettyä.

Kunnallista kansanäänestystä vaativaan aloitteeseen pitää saada 330 nimeä, jotta se etenee valtuuston käsiteltäväksi.

Valtuuston päätettävänä olisi, toteutettaisiinko Keminmaassa aloitteen mukainen kunnallinen kansanäänestys.

Haluatko tietää, mitä kotiseudullasi tapahtuu? Onhan sinulla jo puhelimessasi Ylen Uutisvahti? Lataa se tästä. (siirryt toiseen palveluun)

Tilaa Läheltä-niminen uutiskirjeemme sähköpostiisi (siirryt toiseen palveluun).

Tiedätkö jotain lisää jutun aiheesta? Onko sinulla juttuvinkki tai kysymys? Ota yhteyttä tällä lomakkeella (siirryt toiseen palveluun).

Lue seuraavaksi