1. yle.fi
  2. Uutiset

Sievin uudessa hyvinvointikeskuksessa yhä useampi palvelu on kuntalaista lähellä – esimerkiksi matka depressiohoitajan luokse lyhenee

Nivalasta tai Ylivieskasta aiemmin haettuja palveluita ollaan parhaillaan siirtämässä Sieviin.

Hyvinvointikeskus
Hoitaja pitää potilasta kädestä.
Sievin hyvinvointikeskuksessa pyritään nyt yhä parempaan asiakaslähtöisyyteen, kerrotaan peruspalvelukuntayhtymä Kallion johdosta. Kuvituskuva.Markku Rantala / Yle

Sievin uusi hyvinvointikeskus on tuonut kuntalaisille lisää palveluja omaan kuntaan.

Sievissä on nyt ainakin depressiohoitaja ja sydänhoitaja. Tämän lisäksi hyvinvointikeskukseen ovat tulossa vanhuspuolen palveluohjaus sekä ikäneuvolatoiminta. Aiemmin kyseiset palvelut on haettu Nivalasta tai Ylivieskasta.

Peruspalvekuntayhtymä Kallion sosiaali- ja terveyspalvelut ovat olleet saman katon alla nyt kaksi viikkoa uuden hyvinvointikeskuksen valmistuttua. Työntekijät kehuvat tiloja jopa hulppeiksi, varsinkin sosiaalipalveluiden puolella huoneiden tilavuuteen ollaan tyytyväisiä.

– Esimerkiksi perhetyöntekijä kertoi tänä aamuna, että hän voi tavata asiakkaitaan nyt toimistollaan, perhe- ja sosiaalipalvelujen johtaja Leena Iisakkila kertoo.

Lisäksi perhetyöntekijät ovat samalla käytävällä neuvolan kanssa. Tästä on tullut Iisakkilan mukaan hyvää palautetta sekä työntekijöiltä että asiakkailta jo ensimmäisten viikkojen aikana.

Hyvinvointikeskuksen yhteyteen samalle tontille on myös suunniteltu liikekeskusta. Kunta käy liikekeskuksesta neuvotteluja seuraavan kerran helmikuun alkupuolella. Vanha terveyskeskus puretaan, kunhan kunta saa varattua työhön tarvittavat määrärahat.

Onhan sinulla jo puhelimessasi Ylen Uutisvahti? Lataa se tästä! (siirryt toiseen palveluun)

Haluatko tietää, mitä kotiseudullasi tapahtuu? Tilaa Läheltä-niminen uutiskirjeemme sähköpostiisi (siirryt toiseen palveluun)

Lue seuraavaksi