Leppävirran vanhustentaloyhdistys konkurssiin – ei vaikuta asukkaisiin

Konkurssipesä yrittää löytää toiminnalle ostajan.

Leppävirta
Läheltä
Yle

Leppävirran vanhustentaloyhdistys on hakeutunut konkurssiin. Konkurssi ei vaikuta asukkaisiin ja taloihin voidaan tehdä myös uusia vuokrasopimuksia.

Toimintaa jatkaa konkurssipesä, joka hoitaa vuokrien perinnän ja laskujen maksut. Konkurssipesä pyrkii löytämään yhdistyksen taloille ostajan. Yhdistyksellä on pesänhoitaja Jari Karhisen mukaan Leppävirralla kolme taloa, joista yksi on tyhjillään. Asuntoja on noin sata ja niistä nelisenkymmentä on käytössä.

Yhdistyksen konkurssipesän selvittely on Karhisen mukaan vasta alkuvaiheessa, eikä mitään kovin äkillistä ole tapahtumassa. Taloihin voidaan tehdä myös uusia vuokrasopimuksia.

Konkurssin taustalla on yhdistyksen asuntojen vuokrausasteen romahdus vuosina 2017 ja 2018. Vuosi sitten yhdistys tyhjensi kaksi rivitaloa, koska niiden vuokrausaste oli pudonnut alle kolmannekseen.

Yhdistyksen varojen loppuminen merkitsee Leppävirran kunnalle sitä, että se joutuu maksamaan kuntarahoitukselle 400 000 euron lainantakauksen. Kunnan tavoitteena oli saada yhdistys saneerausmenettelyyn. Se ei kuitenkaan onnistunut.