1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Kemijärvi

Kemijärvi palkkaa konsultin miljoonasäästöjen saamiseksi – tavoitteena vähentää noin 50 työntekijää

Konsulttipalveluihin varataan yhteensä 100 000 euroa kolmen vuoden ajalle.

Kemijärvi
Kemijärven kaupungintalo
Kemijärven kaupunki aikoo säästää kuluistaan viisi miljoonaa euroa lähivuosina.Sauli Antikainen / Yle

KemijärviKemijärven kaupunki aikoo käyttää konsulttia apuna säästöjen saamiseksi. Kaupunginhallituksen puheenjohtaja Lea Koskela (kesk.) sanoo, että konsulttia tarvitaan, jotta kaupungin toimintoja saadaan uudistettua.

Konsulttipalveluihin varataan yhteensä 100 000 euroa kolmen vuoden ajalle. Konsultin hankinnasta päätetään myöhemmin.

– Konsultti ei olisi joka päivä paikalla, vaan tarvittaessa. Tarkoitus on käyttää sparrausapua siellä, missä uudistuksia on vaikeinta tehdä, Koskela sanoo.

Konsultin hankinta on osa Kemijärven kaupungin sopeuttamisohjelmaa. Kaupunki yrittää löytää viiden miljoonan euron säästöt kolmen seuraavan vuoden aikana.

Merkittävä osa säästöistä syntyy sillä, että kaupungin työntekijöiden määrä vähenee noin viidelläkymmenellä. Suurin osa vähennyksistä tapahtuu eläköitymisen myötä, mutta irtisanomiset ja osa-aikaistamiset ovat myös mahdollisia.

– Vielä ei ole tietoa, mitä tehtäviä mahdolliset irtisanomiset koskisivat. Se, joudutaanko irtisanomisiin turvautumaan, riippuu siitä, miten säästöt toteutuvat. Meillä eläköityy vuodessa noin 20-30 työntekijää.

Kemijärven kaupungilla on noin 650 työntekijää.

Kemijärven kaupunginhallitus käsitteli sopeuttamisohjelmaa maanantaina. Kaupunginvaltuusto päättää ohjelmasta ensi maanantaina.

Haluatko tietää, mitä kotiseudullasi tapahtuu? Onhan sinulla jo puhelimessasi Ylen Uutisvahti? Lataa se tästä. (siirryt toiseen palveluun)

Tilaa Läheltä-niminen uutiskirjeemme sähköpostiisi (siirryt toiseen palveluun).

Tiedätkö jotain lisää jutun aiheesta? Onko sinulla juttuvinkki tai kysymys? Ota yhteyttä tällä lomakkeella (siirryt toiseen palveluun).

Lue seuraavaksi