Finnair peruu viisi viikoittaista lentoaan maaliskuun loppuun asti koronaviruksen takia

Kiinan viranomainen on keskeyttänyt kiinalaisten ryhmämatkat ulkomaille.

koronavirus
Opastetaulu lentokentällä.
Opastetaulu Helsinki-Vantaan lentoasemalla. ArkistokuvaKalevi Rytkölä / Yle

Finnair joutuu perumaan viisi viikoittaista lentoaan koronavirusepidemian vuoksi.

Kiinan viranomainen on keskeyttänyt kiinalaisten ryhmämatkat ulkomaille, ja siksi Finnair peruu kolme viikoittaista lentoaan Helsingistä Pekingin Daxing-lentoasemalle 5.2.-29.3.2020 ja kaksi viikoittaista lentoaan Helsingistä Nanjingiin 8.2.-29.3.2020.

– Nämä perumiset ovat seurausta Kiinan toimista rajoittaa ryhmämatkoja Kiinasta. Ryhmämatkojen perumiset vaikuttavat selvästi Pekingin Daxing-reitin ja Nanjingin reitin täyttöasteisiin, sanoo Finnairin operatiivinen johtaja Jaakko Schildt.

Finnair on yhteydessä asiakkaisiin, joilla on varaus näille lennoille. Asiakkaat voivat joko siirtää matkustuspäiväänsä, saada lipun hinnan takaisin tai vaihtaa lentonsa johonkin muuhun Kiinan-kohteeseen.

Finnair lentää kuitenkin normaalisti päivittäin Pekingin Capital-lentoasemalle ja Shanghaihin, kaksi kertaa päivässä Hongkongiin ja kahdesti viikossa Guangzhouhun.

Finnair tarjoaa asiakkaille mahdollisuuden perua Kiinan-lentonsa tai siirtää sitä, jos lippu on ostettu ennen 28.1. ajalle 25.1.–29.2.2020.

Yhtiö kertoo jatkavansa tilanteen seuraamista ja päivittää tietoa perumisten taloudellisista vaikutuksista tulostiedotuksensa yhteydessä 7. helmikuuta.

Lue myös:

Koronaviruksen pelko pitää pörssejä otteessaan