Hyppää sisältöön

Kainuun uuden sairaalan synnytysosaston löylyissä isät kohtaavat toisensa – kätilöt keksivät isien saunavuoron

Kätilöt ovat huomanneet, että isät keskustelevat paljon keskenään synnyksen aikana ja sen jälkeen.

Kuvassa Kainuun keskussairaalasta löytyvä sauna. Kuva: Elisa Kinnunen / Yle

Kainuun uuteen sairaalaan suunnitellaan isien saunavuoroa. Idea sai alkunsa jo niin sanotun sairaalan vanhalta puolelta, jossa kätilöt kiinnittivät huomiota siihen, että isät keskustelivat keskenään synnytykseen liittyvistä asioista.

Nais­ten­tau­tien yli­lää­kä­ri Rit­va Ke­ra­vuo pitää erittäin hyvänä ajatuksena, että isät hakeutuisivat toistensa seuraan synnytysyksikön ja keskolan tiloissa toimivassa saunassa.

– Yksi useamman lapsen isä sanoi, että hän mielellään juttelee tuoreiden isien kanssa.

Ajatus saunasta lähti luonnonmukaisuuden huomioimisesta uuden sairaalan rakentamisen yhteydessä. Sauna haluttiin rakentaa lievittämään synnytyksen aiheuttamia kipuja.

Nyt saunaa saavat käyttää kaikki vanhemmat, jotka ovat synnytysyksikön tai keskolan tiloissa. Se tukeekin Kainuun uuden sairaalan perhekeskeistä ajattelua. Kainuun keskussairaalan sauna on jo kovassa käytössä. Sitä käyttävät muun muassa pariskunnat ja odottavat äidit.

– Kätilöt ovat suunnitelleet, että isille olisi oma saunavuoro tietyyn aikaan päivästä. Tällä tavalla halutaan huomioida isät.

Haluatko tietää, mitä kotiseudullasi tapahtuu? Tilaa Läheltä-niminen uutiskirjeemme sähköpostiisi (siirryt toiseen palveluun).

Onhan sinulla jo puhelimessasi Ylen Uutisvahti? Lataa se tästä!

.
.