Marttiini harkitsee tuotannon siirtämistä Rovaniemeltä Vääksyyn

Yhtiön mukaan yksissä tiloissa toimimalla se voisi saavuttaa merkittäviä toiminnallisia ja taloudellisia etuja.

Marttiini Oy
Marttiini puukkoja
Marttiini valmistaa puukkoja Rovaniemellä vielä ainakin toistaiseksi.Raimo Torikka / Yle

RovaniemiPuukkovalmistaja Marttiini harkitsee Rovaniemen tuotannon ja toimiston siirtämistä Lahden lähelle Vääksyyn. Vääksyssä sijaitsevat emoyhtiö Rapala VMX Oyj:n tuotantotilat.

Yhtiön mukaan yhteisissä tiloissa toimimalla yhtiö voisi saavuttaa merkittäviä toiminnallisia ja taloudellisia etuja.

Jos yhtiö päätyy tähän vaihtoehtoon, siirtyisi Marttiinin yhteensä noin 40 työpaikkaa Rovaniemen Marttiinintieltä ja Lukkatieltä Vääksyyn. Yhtiö aikoo tarjota koko henkilökunnalle työn jatkamista vanhoina työntekijöinä uudella sijaintipaikkakunnalla.

Muuton ohella muita vaihtoehtoja ovat nykytilojen kunnostaminen sekä siirtyminen vuokratiloihin Rovaniemellä.

Rovaniemen toimitilat käymässä vanhaksi

Marttiini on aloittanut asiaan liittyvät yhteistoimintaneuvottelut henkilöstönsä 28. tammikuuta. Neuvottelut eivät koske Marttiinin myymälähenkilökuntaa Rovaniemellä ja Helsingissä. Marttiinilla on Rovaniemellä kolme myymälää: vanhalla tehtaalla, Rinteenkulmassa ja Napapiirillä.

– Yt-neuvottelut kestävät kuusi viikkoa. Pian sen jälkeen päätetään, mikä vaihtoehto valitaan, Marttiinin toimitusjohtaja Päivi Ohvo sanoo.

Marttiinin mukaan sen toimitilat Rovaniemellä ovat käymässä vanhaksi ja modernisointi vaatisi todennäköisesti isoja investointeja.

Toimitiloja koskeva selvitys liittyy Rapala-konsernin maailmanlaajuiseen uudelleenjärjestelyohjelmaan, jolla se tavoittelee synergiaetuja tuotannossa sekä jakelussa. Yhtiön mukaan Marttiinia koskeva suunnitelma ei tähtää henkilöstön vähentämiseen.

Rapala osti Marttiinin vuonna 2005.

Haluatko tietää, mitä kotiseudullasi tapahtuu? Onhan sinulla jo puhelimessasi Ylen Uutisvahti? Lataa se tästä. (siirryt toiseen palveluun)

Tilaa Läheltä-niminen uutiskirjeemme sähköpostiisi (siirryt toiseen palveluun).

Tiedätkö jotain lisää jutun aiheesta? Onko sinulla juttuvinkki tai kysymys? Ota yhteyttä tällä lomakkeella (siirryt toiseen palveluun).