Hyppää sisältöön

Kiinalainen matkailija tuotu eristykseen Lapin keskussairaalaan koronavirusepäilyn vuoksi – tutkimustulokset saadaan kello 18:aan mennessä

Matkailija on kotoisin Wuhanin alueelta.

Ensihoito toi turistin Saariselältä Lapin keskussairaalaan Rovaniemelle. Kuva: Kaisa Siren / Lehtikuva

Kiinalainen matkailija on tuotu Lapin keskussairaalaan Rovaniemelle eristykseen koronavirusepäilyn vuoksi.

Matkailija on kotoisin Wuhanin alueelta, josta hän on lähtenyt viisi vuorokautta sitten, ja hän on sairastanut kaksi vuorokautta hengitystieinfektiota, kertoo Lapin sairaanhoitopiirin infektioylilääkäri Markku Broas STT:lle.

Broas kertoo, että kyseessä on 32-vuotias nainen ja hänen kuntonsa on kohtuullisen hyvä.

Potilaasta on otettu näytteet, ja ne on lähetetty Helsinkiin Terveyden ja hyvinvoinnin laitokselle (THL) tutkittavaksi.

– Tuloksia odotetaan noin iltakuuteen mennessä, sanoo Markku Broas STT:lle.

Koronaviruksen oireet ovat samantyyppisiä kuin influenssassa ja muissa flunssissa. Potilas täytti kuitenkin kolme kriteeriä varotoimenpiteille, eli hän on tulossa Wuhanista, hänellä on hengitystieinfektio-oireita sekä kuumetta.

Broasin käsityksen mukaan kyseessä on lomamatkailija, mutta tämän tarkka matkareitti ja mahdolliset muut olinpaikat Suomessa ovat vielä selvittämättä.

Suurin osa koronavirustartunnoista on peräisin Wuhanin kaupungista Kiinasta ja sen ympäristöstä. Wuhanin koronavirukseen kuolleiden määrä Kiinassa on noussut 132:een. Ivalossa epäiltiin viime viikolla koronavirusta kahden muun kiinalaismatkailijan tapauksessa, mutta epäilyt paljastuivat aiheettomiksi.

Uusimmasta epäilystä kertoi ensin Iltalehti (siirryt toiseen palveluun).

Oikaisu 4.2. Poistettu väite, että tartunnan saanut olisi kuljetettu ensin Ivalon terveyskeskukseen. Todellisuudessa ensihoitoyksikkö kuljetti hänet suoraan Lapin keskussairaalaan.

.
.