Hämeen kauppakamari: odotukset varovaisia yrityksissä

Kauppakamarin mukaan hämäläisyrityksissä valopilkku on viennin kasvu EU:n ulkopuolisiin maihin.

Kanta-Häme
Laskukone, seteleitä ja keltainen kansio.
Hämeen teollisuuden, rakentamisen ja palvelualojen yritysten suhdanneodotukset ovat tammikuussa lähellä koko maan keskiarvoa.AOP

Teollisuuden, rakentamisen ja palvelualojen hämäläisyritysten suhdanneodotukset ovat alkuvuodesta varsin varovaisia. Lähes 70 prosenttia EK:n kyselyyn vastanneista yrityksistä odotti suhdanteiden pysyvän ennallaan.

11 prosenttia yrityksistä odotti tilanteen parantuvan lähiaikoina.

Hämeen kauppakamarin toimitusjohtaja Jussi Eerikäisen mukaan positiivista kehityksessä on se, että hämäläisyritykset ovat onnistuneet nyt kasvattamaan vientiään EU:n ulkopuolisiin maihin.

– Tulokset ovat aika lailla linjassa Suomen yleisen tason kanssa, Eerikäinen kertoo tiedotteessa.

Lähes 90 prosenttia yrityksistä arvioi lähiaikoina työntekijämäärän olevan yhtä suuri tai hieman suurempi kuin nyt. Vuoden 2019 lopulla Hämeen kauppakamarin alueen yritysten työntekijämäärä supistui hieman kesän 2019 tilanteesta.

Positiivisimmat odotukset alkuvuodesta ovat olleet EK:n kyselyn mukaan yrityksissä Uudellamaalla, Pirkanmaalla ja Pohjanmaalla. Epävarmimmat näkymät alkuvuodesta ovat yrityksissä Pohjois-Suomessa.

Kysely tehtiin tammikuussa Hämeen kauppakamarin ja EK:n jäsenyrityksille. Vastaajayrityksiä oli 113, jotka työllistävät lähes 14 000 henkilöä.