1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Lapin ammattikorkeakoulu

Ulkomaalaiset hakeneet vilkkaasti Lapin ammattikorkeakouluun – kansainvälisille linjoille hakijoita lähes 30 maasta

Viime viikolla päättyneessa haussa hakijoita oli liki 550.

Lapin ammattikorkeakoulussa alkaa tänä vuonna kaksi englanninkielistä koulutusta; tradenomin tutkintoon johtava International Business -koulutus ja restonomin tutkintoon johtava Tourism -koulutus. Kuva: Antti Heikinmatti / Yle

Lapin ammattikorkeakoulun kansainväliset linjat houkuttelevat ulkomaalaisia hakijoita.

Viime viikolla päättyneessä haussa hakijoita oli 548. Koulutuspaikkoja tarjolla on 55, eli yhtä paikkaa kohden hakijoita oli kymmenkunta.

Hakijoita kouluun oli lähes 30 maasta. Edellisten vuosien tapaan vuonna eniten hakijoita oli Aasiasta ja Afrikasta.

Lapin ammattikorkeakoulussa alkaa tänä vuonna kaksi englanninkielistä koulutusta; tradenomin tutkintoon johtava International Business -koulutus ja restonomin tutkintoon johtava Tourism -koulutus.

Lapin ammattikorkeakoulun osaamisaluejohtaja Hannele Keränen kertoo, että kansainvälisten koulutusten tarjontaa ollaan uudistamassa ja tämän vuoksi koulutuksia oli haussa vain kaksi.

– Olemme parhaillaan kehittämässä uutta englanninkielistä insinöörikoulutusta ja myös englanninkielinen sairaanhoitajakoulutuksemme uudistuu vuodelle 2021, Keränen sanoo.

Haluatko tietää, mitä kotiseudullasi tapahtuu? Onhan sinulla jo puhelimessasi Ylen Uutisvahti? Lataa se tästä. (siirryt toiseen palveluun)
Tilaa Läheltä-niminen uutiskirjeemme sähköpostiisi (siirryt toiseen palveluun).
Tiedätkö jotain lisää jutun aiheesta? Onko sinulla juttuvinkki tai kysymys? Ota yhteyttä tällä lomakkeella (siirryt toiseen palveluun).