Mikkelissä järveen uponneen auton kuljettaja menehtyi sairaalassa

Tiistaina Mikkelin Anttolassa järveen uponneen auton kuljettaja on menehtynyt Kuopion yliopistollisessa sairaalassa.

liikenneonnettomuudet
Etelä-Savon pelastuslaitoksen logo paidan hihassa.
Esa Huuhko / Yle

Anttolan Pitkäpohjanlahdessa tiistaina iltapäivällä tapahtuneessa liikenneonnettomuudessa osallisena ollut vuonna 1984 syntynyt mikkeliläinen mies on menehtynyt Kuopion yliopistollisessa sairaalassa. Onnettomuudessa pakettiauto suistui tieltä jäiseen järveen.

Pelastuslaitos hinasi järveen uponneen ajoneuvon pinnalle, ja pelastuslaitoksen sukeltajat pelastivat miehen uponneesta autosta. Mies kuljetettiin sairaalaan, mutta hän menehtyi onnettomuudessa saamiinsa vammoihin myöhemmin sairaalassa.

Poliisin esitutkinnassa on selvinnyt, että järveen uponnut pakettiauto yritti väistää risteysalueella tapahtunutta kolaria, mutta suistuikin tien kaiteen yli järveen.

Järveen suistuneen pakettiauton edessä, vastaantulevan liikenteen kaistalla oli sattunut kahden henkilöauton peräänajo. Törmäyksen myötä toinen henkilöauto oli siirtynyt pakettiauton kaistalle keskelle risteystä. Järveen suistuneen pakettiauton edessä ajoi toinen pakettiauto, joka onnistui väistämään kolariajoneuvoja. Perässä ajanut pakettiauto väisti myös kolariajoneuvoja, mutta ajautui ajoradan oikealla puolella olleen metallikaiteen päälle ja siitä edelleen tien oikealla puolella olevaan järveen.

Rikoskomisario Tarja Lehtonen Mikkelin poliisiasemalta kertoo, että henkilöautojen peräänajoa tutkitaan liikenneturvallisuuden vaarantamisena perään ajaneen auton osalta.

Liikenneonnettomuuteen liittyvä esitutkinta suoritetaan Mikkelin poliisiasemalla. Pakettiauton kuljettajan menehtymisestä suoritetaan erillinen kuolemansyyntutkinta. Muille liikenneonnettomuuden osallisille ei aiheutunut vammoja.

Lisää aiheesta:

Pakettiauto suistui jäiseen järveen Mikkelissä – sukeltaja pelasti kuskin