Metsäteollisuus pidentää Ammattiliitto Pron ja Sähköliiton työsulkuja – Pro vastaa uudella lakolla

Pron ja Sähköliiton jäsenten työsulku on 10.–16. helmikuuta. Nyt Pro ilmoitti uudesta lakosta paperiteollisuuteen.

työtaistelut
Lakkovahti UPM Kaukaan tehtaanportilla Lappeenrannassa.
Lakkovahti UPM Kaukaan tehtaanportilla Lappeenrannassa aikaisin maanantaiaamuna. Lauri Heino / Lehtikuva

Metsäteollisuus ry pidentää neljällä vuorokaudella työsulkua, joka kohdistuu Ammattiliitto Pron ja Sähköliiton jäseniin. Näiden liittojen työsulku pitenee siis seitsemään vuorokauteen.

Metsäteollisuus ilmoitti sunnuntaina iltapäivällä kolmen vuorokauden työsulusta paperi-, kartonki- ja selluteollisuudessa. Sulku järjestetään 10. helmikuuta alkaen 12 tuotantolaitoksessa.

– Yritämme työsuluilla saada liikkeelle neuvotteluja kaikkien lakkoilevien ammattiliittojen kanssa. On erittäin valitettavaa, että sopua kilpailukykyä parantavista työehdoista ei ole saatu, Metsäteollisuus ry:n työmarkkinajohtaja Jyrki Hollmén sanoo tiedotteessa.

Jyrki Hollmén
Jyrki HollménMarkku Ulander / Lehtikuva

Työsulun pidentäminen neljällä vuorokaudella tarkoittaa, että Pron ja Sähköliiton jäsenten työsulku paperi-, kartonki- ja selluteollisuudessa toteutetaan 10.–16. helmikuuta suoraan ammattiliittojen lakkojen jatkoksi.

Työsulun aikana ammattiliittojen jäseniä ei päästetä työpaikoilleen eikä heille makseta palkkaa. Työtaistelut rajoittavat myös lomapäivien ansaintaa ja työsuhde-etuja.

Pro vastaa lähes koko paperialan mittaisella lakolla

Ammattiliitto Pro ilmoitti (siirryt toiseen palveluun) kahden maissa iltapäivällä aloittavansa uuden työnseisauksen eli lakon torstaina 13.2. Lakon on määrä kestää yhden viikon ajan, 19.2. saakka. Pron tiedotteessa sanotaan, että lakkopäätöksen taustalla on Metsäteollisuuden laajentama työsulku.

Ammattiliitto Pron puheenjohtaja Jorma Malisen mukaan Metsäteollisuuden päätös pidentää työsulkua heikentää liittojen neuvotteluilmapiiriä.

– Edellytämme, että Metsäteollisuus ry ryhtyy hakemaan aktiivisesti Pron kanssa ratkaisua yhä laajenevaan työriitaan, Malinen sanoo tiedotteessa.

Lakko alkaa kesken työsulun.

Lakon piiriin kuuluvat kaikki Pron ja Metsäteollisuus ry:n välisen toimihenkilösopimuksen soveltamisalan työtehtävät lukuun ottamatta KotkaMills Oy:tä ja Tervakoski Oy:tä, joissa ei Pron mukaan ole kiky-tunteja käytössä.