1. yle.fi
  2. Uutiset

Somepersoona Laura Satamo on Vuoden Turkulainen 2019

Median sekatyöläinen nappasi voiton jääkiekkoilija Kaapo Kakolta selvästi eli lähes 1 500 äänellä.

Turku
Vuoden Turkulainen 2019 Laura Satamo.
Laura Satamo palkittiin torstaina Turun kaupungintalolla. Tittelin lisäksi hän sai palkinnoksi Turun kaupunginjohtaja Minna Arven ojentaman, Kakolan kakoliitista louhitun palkintopatsaan sekä kunniakirjan.Kalle Mäkelä / Yle

Somepersoona ja median sekatyöläinen Laura Satamo on Vuoden Turkulainen 2019.

Satamo sai yleisöltä ääniä yhteensä 3 944. Ennakkosuosikkina kisaan lähtenyt jääkiekkoilija Kaapo Kakko sai lopulta 2 507 ääntä, joten Satamon voidaan sanoa voittaneen selvästi.

Kolmanneksi äänestäjät nostivat aluepoliisi Vesa Jauhiaisen.

Laura Satamo uskoo tietävänsä, miksi voitto tuli.

– Ehdottomasti seuraajieni heittäytymisen ja vilpittömän tuen vuoksi! En tietenkään ole läheskään kuuluisin meistä ehdokkaista, mutta yhteisöni somessa ja suhde seuraajiini siellä mahdollisti innokkaan äänestämisen, hän sanoo.

Satamo kirjoittaa suosittua Mamma rimpuilee -blogia (siirryt toiseen palveluun) ja on myös Instagramissa (siirryt toiseen palveluun) superseurattu.

"Olen monelle ulkoturkulaiselle ainoa linkki Turkuun"

Laura Satamo sanoo suhtautuvansa turkulaisuuteen lempeällä huumorilla, mutta aina tietysti ylpeänä Turusta ja turkulaisuudesta.

– Saan paljon viestejä, että olen monelle ulkoturkulaiselle ainoa linkki Turkuun.

Aluepoliisi Vesa Jauhiainen, somepersoona Laura Satamo ja Turun kaupunginjohtaja Minna Arve Turun kaupungintalolla 30.1.2020.
Kaupungintalolla kukitettiin myös kisassa kolmanneksi tullut aluepoliisi Vesa Jauhiainen. Palkinnot jakoi kaupunginjohtaja Minna Arve. Kalle Mäkelä / Yle

Satamo toimii usein myös epävirallisena Turku-oppaana. Turkuun matkaajat kyselevät häneltä paljon myös somessa kivoista ravintoloista, tekemisistä tai mistä tahansa Turussa.

Satamo äänestettiin Turun Lumikuningattareksi (siirryt toiseen palveluun)vuonna 2018. Satamon huumorin tuntevat eivät ylläty naisen vastauksesta, kun kysytään, mihin hän pyrkii seuraavaksi.

– Seuraavaksi tavoitteena on universumin yksinvaltijuus. Turkulaisena olen vaatimaton, kuten huomaat.

Vuoden Turkulainen-äänestyksen järjestävät Kaupunkilehti Turkulainen, Radio City Turku ja Turun kaupunki yhdessä Yle Turun kanssa.

Lue nämäkin:

Somepersoona Laura Satamo kirinyt lähelle Kaapo Kakon äänimäärää Vuoden Turkulainen 2019 -äänestyksessä – vain 100 ääntä jäljessä

Kenestä Vuoden Turkulainen? Äänestä suosikkiasi

Lue seuraavaksi