Muissa Suomen opinahjoissa suosittu ilmainen aamupuuro ei maistu Kainuun ammattiopistossa

Kainuun ammattiopisto on kokeillut ilmaista aamupuuroa kahdessa toimipisteessään.

ammatilliset oppilaitokset
Puuroaamupala.
Aamupuuro ei juuri kajaanilaisille opiskelijoille kelpaa. Kuvituskuva. Jarkko Vuolle

Kainuussa opiskelijoille ei ilmainen aamupuuro juuri maistu, vaikka muualla Suomessa oppilaitosten tarjoama aamiainen on suosittua.

Kainuun ammattiopistossa (KAO) ilmaista aamupuuroa on tarjottu Opintien ja Seppälän kampuksilla, joissa jälkimmäisessä aamupalalla käy 20–40 henkeä päivittäin. Tämä kuitenkin on korkeintaan 10 prosenttia koko opiskelijamäärästä.

KAO:lla uskotaan, että aamupala kiinnostaa opiskelijoita Seppälässä, koska siellä opiskeltavat luonnonvara- ja logistiikka-alat ovat Opintietä raskaampia aloja. Opintiellä myös kaupat ovat lähempänä ja siten opiskelijoiden on kätevämpää hankkia haluamansa aamupala itse.

Esimerkiksi Savon ammattiopistossa ilmainen aamupuuro on hyvin suosittua. Aamupuuron on huomattu lisäävän opiskelijoiden keskittymiskykyä ja jaksamista.

– Ilman muuta kunnon aamiainen vaikuttaa ihmisen psyykkiseen ja fyysiseen jaksamiseen. Sen avulla jaksetaan keskittyä olennaiseen, Kajaanin ammattiopiston kuraattori Matti Ilvonen kommentoi.

Kainuun ammattiopistolla on tarkoitus tulevaisuudessa kehittää aamu- ja välipalakulttuuria eteenpäin opiskelijoilta saadun palautteen pohjalta.

– Tarkoitus on haastatella opiskelijoita enemmän ja käydä myös läpi kouluterveyskyselyn tuloksia. Toivottavasti sieltä löytyisi tapoja tukea ja kannustaa opiskelijoita niin, että käyttäisivät enemmän tämän ilmaisen aamiaisen mahdollisuutta, koulutusjohtaja Liisa Härmä sanoo.

Haluatko tietää, mitä kotiseudullasi tapahtuu? Tilaa Läheltä-niminen uutiskirjeemme sähköpostiisi (siirryt toiseen palveluun).

Onhan sinulla jo puhelimessasi Ylen Uutisvahti? Lataa se tästä! (siirryt toiseen palveluun)