Pohjois-Satakunnan kuntayhtymän ovi on käynyt tiuhaan – iltakoulu käsittelee työilmapiiriongelmia

Kuuden kunnan sosiaali- ja terveyspalveluista vastaavan PoSa:n kuntayhtymän valtuusto, hallitus ja jäsenkuntien johtajat kokoontuvat käsittelemään kuntayhtymän henkilöstöongelmien syitä ja mahdollisia toimenpiteitä tilanteen korjaamiseksi.

Tyytymättömyys työssä
Kankaanpään kaupungintalo talvella.
Pohjois-Satakunnan peruspalvelukuntayhtymä hoitaa Honkajoen, Jämijärven, Kankaanpään, Karvian, Pomarkun ja Siikaisten sosiaali-, terveyden- ja ympäristöterveydenhuollon palvelut. Laaja hallinnon kokous järjestetään Kankaanpään kaupungintalolla.Antti Laakso / Yle

Pohjois-Satakunnan kuntayhtymästä irtisanoutui viime vuonna yli 30 työntekijää.

Esimerkiksi lastensuojeluun ei ole löydetty vakituista pätevää henkilöstöä tilalle.

Kuntayhtymän valtuuston puheenjohtaja Keijo Kerola (kesk.) ei halua arvioida työilmapiirikysymyksiä ennen maanantaina järjestettävää laajaa kokousta.

Ylen haastattelemien irtisanoutuneiden mukaan lähtöjen syynä on ollut esimiesasemassa olevan henkilön johtamistapa. Yhteydenotoista huolimatta, yhtymän johto ei ole puuttunut tilanteeseen, ja vaihtoehdoksi on jäänyt työpaikan vaihtaminen.

PoSa:n johtaja Jaana Männikkö kommentoi tilannetta viime vuoden marraskuussa Ylelle. Hänen mielestään on normaalia, että ihmiset hakeutuvat muualle töihin.

PoSa:n iltakoulu järjestetään Kankaanpään kaupungintalolla ensi maanantaina. Esillä on myös konsultin selvitys säästötavoitteista.

Juttua korjattu 4.2.2020 kello 14.53 tarkentamalla irtisanoutuneiden määrä noin kolmeenkymmeneen.

Lue lisää:

PoSan johtaja kiistää isot ongelmat – kuvaa irtisanoutumisten luomaa tilannetta "haasteelliseksi"