1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Diakonia-ammattikorkeakoulu

Diakonia-ammattikorkeakoulu lakkauttaa kaksi kampustaan

Diak aikoo kehittää toimintaansa kohti liikkuvan kampuksen mallia, jossa koulutusta viedään sinne, missä on tarvetta. 

Porin diakonia-ammattikorkeakoulun kampuksella on yli 400 opiskelijaa. Kuva: Iira Lahti / Yle

Diakonia-ammattikorkeakoulu karsii kampuksiaan kahden vuoden kuluttua. Tällä hetkellä Diakilla on kampus viidellä paikkakunnalla: Porissa, Helsingissä, Oulussa, Pieksämäellä ja Turussa.

Jatkossa kampuksia olisi enää kolme.

Diak kertoo kehittävänsä toimintaansa kohti liikkuvan kampuksen mallia, jossa koulutusta viedään sinne, missä on tarvetta. Rehtori Tapio Kujalan mukaan nykyiset yksiköt ovat verrattain pieniä, ja seinien sijaan halutaan panostaa opetuksen laatuun.

– Olemme olleet opettamassa muuallakin kuin kampuksilla. Haluamme vastata työelämän koulutustarpeisiin, Kujala sanoo.

Diakin kampusten opiskelija- ja henkilöstömäärät tällä hetkellä (henkilökunnan luvut sisältävät opetushenkilöstön lisäksi muun muassa hallinto- ja tukipalveluhenkilöstön):

  • Helsinki: 1565 opiskelijaa, henkilökuntaa 140
  • Oulu: 317 opiskelijaa, henkilökuntaa 35
  • Pieksämäki: 319 opiskelijaa, henkilökuntaa 33
  • Pori: 403 opiskelijaa, henkilökuntaa 18
  • Turku: 131 opiskelijaa, henkilökuntaa 18

Opetuksen uudelleenjärjestelyillä halutaan ennakoida väestönrakenteessa ja koulutuksen rahoituksessa tapahtuvia muutoksia. Opiskelijoille halutaan jatkossakin taata laadukas koulutustarjonta. Myös korkeakoulun kansainvälistymisen kerrotaan olevan yksi muutoksien syy.

Päätökset kesään mennessä, uudistus voimaan 2022

Kampusverkon tiivistäminen tehdään vuonna 2022 ja päätökset säilytettävistä Diakonia ammattikorkeakoulun yksiköistä tehdään tänä keväänä tai kesällä. Suunnitelmat eivät vaikuta vielä opetukseen eri paikkakunnilla, eivätkä tämän kevään yhteishakuun.

Myös kaikki käynnissä olevat koulutukset saatetaan loppuun. Opiskelijoille luvataan tiedottaa kampusverkon muutoksen etenemisestä.

Diak on yksityisomisteinen ammattikorkeakoulu.