Lapin koronatartunta ei aiheuta poikkeustoimia Oulun yliopistollisessa sairaalassa

Oys on parin viikon ajan varautunut koronavirukseen, ja valmistautumista jatketaan Oulussa entiseen tapaan.

koronavirus
Lapin Keskussairaala Rovaniemellä
Suomen ensimmäistä koronatartunnan saanutta potilasta hoidetaan Rovaniemellä Lapin keskussairaalassa.Laura Haapamäki / Lehtikuva

Lapissa eilen vahvistettu Suomen ensimmäinen koronavirustartunta ei aiheuta erikoistoimia Oulun (Oys) yliopistollisessa sairaalassa.

Infektioiden torjuntayksikön vs. osastonylilääkäri Teija Puhto kertoo, että heitä on informoitu tartuntaan liittyen. Rovaniemellä hoidettavan potilaan kunto tai muutkaan tekijät eivät kuitenkaan vaadi yliopistollisen sairaalan toimia tai muutoksia varautumisessa.

Oulussa on parin viikon ajan valmistauduttu koronavirukseen, ja töitä jatketaan Puhdon mukaan edelleen.

– Ohjeita, käytäntöjä ja menettelytapoja hiotaan henkilökunnan kanssa kuntoon mahdollisia tartuntatapauksia varten.

Puhto kuitenkin rauhoittelee, että ihmisillä ei ole aihetta huoleen, vaikka ensimmäinen tartunta Lapissa onkin havaittu.

Suomen ensimmäinen koronavirustartunta varmistui eilen, kun Ivalossa päivystykseen hakeutuneella kiinalaisturistilla todettiin tartunta Terveyden ja hyvinvointilaitoksen laboratoriotutkimuksissa Helsingissä.

Näytteiden analysointi tapahtuu jatkossakin Helsingissä, kertoo Oysin infektioiden torjuntayksikön vs. osastonylilääkäri Teija Puhto.

Haluatko tietää, mitä kotiseudullasi tapahtuu? Tilaa Läheltä-niminen uutiskirjeemme sähköpostiisi (siirryt toiseen palveluun).

Onhan sinulla jo puhelimessasi Ylen Uutisvahti? Lataa se tästä!

Tilaa uutiset koronaviruksesta

Saat Ylen tärkeimmät koronavirusuutiset sähköpostiisi kerran päivässä.

Siirry tilaamaan