1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Meri-Lappi

Kemiläinen Sari Moisanen on valittu Meri-Lapin kehittämiskeskuksen uudeksi seutupäälliköksi

Moisasen valinnan ratkaisi arpa äänten mennessä tasan 6 - 6.

Sari Moisanen on ollut useissa eduskuntavaaleissa vasemmistoliiton ehdokkaana. Kuva: Risto Koskinen / Yle

Meri-Lapin kehittämiskeskuksen uudeksi seutupäälliköksi on valittu kemiläinen Sari Moisanen. Seutuhallitus päätti valinnasta torstaina.

Nimityksestä äänestettiin ja äänten mentyä tasan 6–6. Moisanen valittiin tehtävään arvalla. Toinen loppumetreille päässyt hakija ei halua nimeään julkisuuteen.

Moisaselle valinta oli yllätys.

– Hain samaa tehtävää noin neljä vuotta sitten ja silloin valituksi tuli Markku Hukkanen. Nytkin hain mielenkiinnolla, mutta en odottanut tulevani valituksi, hän kertoo.

Luottamustehtävät jäävät pois

Tällä hetkellä Moisanen työskentelee Kemissä projektipäällikkönä kaupunkiviljelyä tutkivassa projektissa.

Hän on myös vasemmistoliiton kaupunginvaltuutettu ja hoitaa lukuisia muitakin luottamustoimia, joista hän kuitenkin luopuu.

– Sovimme jo haastattelujen aikana, että tätä tehtävää ei voi hoitaa niin, että olisi pöydässä jonkun puolueen edustajana tai edustaisi valmistelussa jotain näkökulmaa. Olemme sopineet, että jään pois sekä Kemin kaupungin osoittamista että maakunnallisista luottamustehtävistä kevään aikana, Moisanen kertoo.

Viime eduskuntavaaleissa Moisanen valittiin varakansanedustajaksi.

– Siitä ei noin vain luovuta. Todennäköisyys sille, että siirtyisin kansanedustajaksi on kuitenkin niin pieni, että se ei varmaan haitanne, hän pohtii.

Moisasen tilalle valtuustoon nousee Kaisa Kari.

Lisää potkua edunvalvontaan

Moisanen sanoooo, että edunvalvonta nostetaan todella vahvaksi osaksi kehittämiskeskuksen kevään agendaa.

– Ajatus on, että vahvistetaan yhteistyötä kuntien välillä ja maakunnan sisällä. Sotevalmistelu on yksi tärkeimmistä asioista, joissa meidän on löydettävä seudullisia vahvuuksia ja saada ne kuulumaan valmistelussa.

Lisäksi alueella on huomioitava isot suunnitteilla olevat teollisuushankkeet.

– Niiden myötä tuleva pk-sektorin pöhinä on saatava aikaiseksi. Meidän on valvottava kuntien etuja ja kuntien yhteistyöverkostoja sekä huolehdittava siitä, elinkeinotoiminnalla ja yrityksillä on paremmat oltavat, Moisanen summaa.

Tehtävä on tuttu aiemmilta vuosilta

Moisanen on toiminut vuonna 2015 4,5 kuukauden ajan kehittämiskeskuksen väliaikaisena toimitusjohtajana Martti Ruotsalaisen jäätyä eläkkeelle. Lisäksi hän on toiminut seutuhallituksen puheenjohtajana.

– Olen ollut luomassa nykyisen kaltaista kehittämiskeskusta sääntömuutosten ja organisaatiouudistuksen kautta.

Moisanen kertoo, että hän keskustelee uuden tehtävän aloittamisen ajankohdasta nykyisen esimiehensä kanssa maanantaina.

– Alustava ajatus on, että jos pystyisi osa-aikaisena alkamaan hoitaa seutupäällikön tehtäviä jo maaliskuun alusta saakka. Muuten valmisteluun jää iso aukko keväällä, hän sanoo.

Seutupäällikön tehtävä on toistaiseksi voimassa oleva.

Haluatko tietää, mitä kotiseudullasi tapahtuu? Onhan sinulla jo puhelimessasi Ylen Uutisvahti? Lataa se tästä. (siirryt toiseen palveluun)
Tilaa Läheltä-niminen uutiskirjeemme sähköpostiisi (siirryt toiseen palveluun).
Tiedätkö jotain lisää jutun aiheesta? Onko sinulla juttuvinkki tai kysymys? Ota yhteyttä tällä lomakkeella (siirryt toiseen palveluun).