Kaupungin vuokratonteille rakennettujen kerrostaloasuntojen hinnat nousevat Oulussa

Kaupunki höllentää hintasääntelyään, ja asuntojen enimmäismyyntihintoja korotetaan yli sadalla eurolla neliömetriltä.

Vuokratontti
Rakenteilla oleva kerrostalo.
Oulun kaupunki luovuttaa tonttejaan noin 1000 asunnon rakentamiseen. Lisäksi Oulussa rakennettiin viime vuonna noin 1500 asuntoa yksityisten ja yritysten maille. Kuvituskuva.Yle

Oulun kaupunki luovuttaa tänä vuonna tonttejaan noin tuhannen asunnon rakentamiseen. Kerrostaloasuntoja on tulossa yli 600, rivitaloasuntoja 250 ja omakotitaloja runsaat 100.

Osa kerrostaloasunnoista tulee vuokratonteille, joille rakennettujen asuntojen hintoja kaupunki pystyy ohjaamaan. Enimmäismyyntihintoja korotetaan tälle vuodelle yli sadalla eurolla neliömetriltä.

Uusi kerrostaloasunto maksaa kaupungin vuokramaalla jatkossa enintään 3100 euroa asuinhuoneistoneliötä kohden. Myös muissa asuntotyypeissä korotus on yli 100 euroa, ja enimmäishinta on 2800 euroa neliötä kohden.

Rakentajien mukaan hintasääntely on ollut Oulussa liian tiukkaa. Oulun kaupungin ohjaama hinta on edelleen selvästi alle valtakunnallisen keskiarvon ja edullisimpia suurista kaupungeista.

Haluatko tietää, mitä kotiseudullasi tapahtuu? Tilaa Läheltä-niminen uutiskirjeemme sähköpostiisi (siirryt toiseen palveluun).

Onhan sinulla jo puhelimessasi Ylen Uutisvahti? Lataa se tästä!