1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. pelit

Kajaanissa alkaa 48 tuntia kestävät jamit, jossa osallistujat luovat pelejä villienkin ideoiden pohjalta

Finnish Game Jameissa tavoitteena ei ole myyntikelpoisten pelien tekeminen, vaan yhteisöllisyys ja hauskanpito.

Pelit
Jaakko Ylimäki henkilökuvassa, KAMK:n taitotalon aulassa.
Kajaanissa tapahtumaa järjestävän Jaakko Ylimäen mukaan osassa jamien pohjalta syntyneistä peleistä on potentiaalia jatkokehitykseen.Timo Sihvonen / Yle

Kajaanissa otetaan osaa valtakunnalliseen, 48 tuntia kestävään Finnish Game Jam -tapahtumaan tänään perjantaina kello 17 lähtien. Tapahtumaan voi osallistua yli 20 paikassa aina Helsingistä Rovaniemelle, ja mukaan odotetaan lähes tuhatta harrastajaa ja ammattilaista.

Toisin kuin pelialan koulutuksissa, jameissa osallistujat voivat kokeilla mitä villeimpiä peli-ideoita. Tavoitteena ei ole myyntikelpoisten pelien tekeminen, vaan yhteisöllisyys ja hauskanpito. Hyvistä ideoista voi kuitenkin poikia pelejä jatkokehitykseen.

– Olen nähnyt opetustilaisuuksissa paljon pelejä, joista voi saada hiomalla myyntikelpoisia pelejä, kertoo tapahtuman järjestäjä Jaakko Ylimäki.

Finnish Game Jam tapahtuma on osa maailmanlaajuista Global Game Jam -tapahtumaa. Maailman mittakaavassa osallistujia on kymmeniä tuhansia, ja viikonlopun aikana syntyy useita tuhansia uusia pelejä.

Haluatko tietää, mitä kotiseudullasi tapahtuu? Tilaa Läheltä-niminen uutiskirjeemme sähköpostiisi (siirryt toiseen palveluun).

Onhan sinulla jo puhelimessasi Ylen Uutisvahti? Lataa se tästä!