Kuopion kaupungin henkilöstövähennykset lyötiin lukkoon: 33 irtisanotaan, 79 tehtävää jätetään täyttämättä

Lisäksi määräaikaisten työntekijöiden määrä vähenee.

Kuopion kaupunki irtisanoo 33 henkilöä, jättää täyttämättä 79 tehtävää sekä vähentää määräaikaisia työntekijöitä pysyvien henkilöstösäästöjen saavuttamiseksi. Arkistokuva. Kuva: Toni Pitkänen / Yle

Kuopion kaupunki irtisanoo ennakoitua vähemmän työntekijöitä. Kaupunki antaa potkut 33 henkilölle sekä jättää täyttämättä 79 tehtävää ja virkaa.

Lisäksi määräaikaisten työntekijöiden määrä vähenee. Henkilöstöä ei lomauteta. Kuopion kaupungin palveluksessa on yli 7 300 työntekijää.

Kaupunki saa myös säästöjä työntekijöiden vapaaehtoisilla vapailla, lomarahojen vaihtamisella vapaiksi sekä koulutus- ja työllistämismäärärahoja pienentämällä.

Kuopion kaupunki kävi viime vuonna yhteistoimintaneuvottelut, joiden tavoitteeksi asetettiin lähes 9 miljoonan euron pysyvät säästöt henkilöstömenoissa. Yt-neuvottelujen päätteeksi kaupunki arvioi, että sen on irtisanottava enintään noin 90 henkilöä.

Kaupunki myös palkkaa lisää työntekijöitä

Henkilöstövähennykset kohdistuvat Kuopion kaupungin kaikille palvelualueille, kuntatekniikkaliikelaitos Mestariin ja Pohjois-Savon pelastuslaitokseen. Vain vanhusten hoivapalvelujen asiakastyötä tekevä hoitohenkilökunta oli yt-menettelyjen ulkopuolella.

Kaupunki joutuu irtisanomisten kanssa samaan aikaan myös palkkaamaan henkilöstöä muun muassa varhaiskasvatukseen sekä vanhus- ja hoivapalveluihin.

Viime vuosi oli monessa kunnassa taloudellisesti poikkeuksellisen vaikea. Kuopion kaupunki teki viime vuonna toiminnallista alijäämää lähes 40 miljoonaa euroa. Tänä vuonna miinusta arvioidaan kertyvän lähes 14 miljoonaa euroa.