1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Joensuu

Joensuun kiistellystä musiikkitalohankkeesta saatetaan tehdä kaksi eri selvitystä

Musiikkitalo, kulttuuritalo, konserttitalo, kongressitalo. Mikä, milloin ja minne, asiasta halutaan lisää selvityksiä.

Joensuu
Joensuun Urheilutalo
Yksi sijoitusvaihtoehto Joensuuhun toivotulle musiikkitalolle on keskusteluissa ollut urheilutalon takana sijaitseva Ystävyydenpuisto.YLE / Riikka Heikkilä

Joensuun musiikkitalosta halutaan lisäselvityksiä päättäjille.

Kaupungin kulttuuritiloista valmistui loppuvuonna esiselvitys, jonka Joensuun kulttuuri- ja liikuntalautakunta hyväksyi joulukuussa.

Sen jatkoksi esitetään, että laaja viranhaltijatyöryhmä ryhtyy valmistelemaan kulttuuripaikkasuunnitelmaa. Aikaa työryhmä saisi toukokuun loppuun asti, sitten olisi poliittisten päätösten vuoro.

Suunnitelman kärkihanke olisi mahdollisimman monenlaiseen käyttöön soveltuva musiikkitalo, kuten kulttuuri- ja liikuntalautakunta on linjannut.

Toteutukseen ehdotetaan kahta vaihtoehtoa.

Yksi selvitettävä malli olisi rakentamattomalle tontille tehtävä uudisrakennus, joka voisi sijoittua esimerkiksi Ystävyydenpuistoon urheilutalon ja yliopiston väliin.

Toinen selvitysvaihtoehto olisi Joensuun kaupungin ja kaupallisten toimijoiden yhteinen hanke keskustaan. Tässä korostuisivat vaikutukset keskustan elinvoimaan sekä tukipalvelujen toteuttaminen yritysten voimin.

Joensuun kaupunginhallitus päättää jatkovalmistelusta kokouksessaan 3. helmikuuta.

Lue seuraavaksi